Varaždin – Na inicijativu Braniteljske zadruge Petrijanec, u suradnji sa UDVDR Ogranak Varaždin i Klub Petrijanec te Klubom Varaždinskih branitelja 1991-1995, organizirana je i sprovedena humanitarna akcija u kojoj su predstavnici spomente zadruge i braniteljskih udruga prikupili 25 jastuka firme firme Bernarda u tri veličine.

Jastuci su prikupljeni za potrebe Pedijatrijskog odjela Opće bolnice Varaždin, a na prigodnoj su svečanosti uručeni zamjeniku ravnatelja, Damiru Poljaku, te stručnom osoblju Pedijatrije.

Na taj su način, ovim skromnim doprinosom, donatori željeli pomoći što kvalitetnijem smještaju najpotrebitijih.

Na prigodnom druženju po prijemu donacije, zamjenik ravnatelja Poljak uručio je, u ime Opće bolnice Varaždin, zahvalnicu Stjepanu Stanku iz Braniteljske zadruge Petrijanec.

Ideja o ovoj donaciji ‘rođena’ je početkom prosinca prošle godine od strane predstavnika Braniteljske zadruge Petrijanec, Kluba varaždinskih branitelja 1991-1995 Varaždin i Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranka Varaždin, te Kluba Petrijanec, a realizirana je zahvaljujući prilozima članova, koji su pomogli da ideja bude sprovedena u konkretno dobrotvorno djelo.