U tijeku je 4. sjednica Gradskog vijeća Varaždin u kojem su za vrijeme aktualnog sata postavljena brojna pitanja. Između ostalog ponovno je postavljeno pitanje i oko neizostavnih bala.

Tako je na današnjoj sjednici izostanak opravdao vijećnik Davor Patafta, a nakon aktualnog sata s dnevnog reda skinute su i dvije točke, ona o Izvješću o radu trgovačkih društava za 2016. godinu i Izvješće o radu javnih ustanova za 2016. godinu. Razlog tome je preopširnost ove teme pa su iz tog razloga vijećnici zaključili kako je za ove točke potrebno i više vremena.

Pitanje o balama postavio je Željko Bunić, a ono što ga je zanimalo jest koliko je bala odvezeno, koliko će ih još i biti do kraja godine te kako se dalje planira odvoz.

– Do sada je riješeno 689 tona otpada. Jasno je da su do sada te iste bale kalirale i kako jedna iznosi cca 700 kg. Sada je u tijeku raspisivanje javnog natječaja za 1320 tona koje bi se trebalo riješiti u roku od 30-60 dana, ovisno o kapacitetima vožnje. – rekao je Zlatan Avar.

Čehok se ovom prilikom ispričao što je došlo do nesporazuma s obzirom kako su neki vijećnici tek naknadno saznali za odvoz bala “pod okriljem noći”.

– Nitko nema tajne primisli. Trebalo je vidjeti kako će to tehnički i logistički ići, ne zato da bi skrivali nego da bi sebi dali vremena da se to riješi. Zakonski to prate sve agencije i inspekcije, a niti smo htjeli niti bi mogli sakriti takvo nešto. – poručio je Čehok.