Nakon vrlo kvalitetnih i izuzetno posjećenih predavanja Nenada Bakića, Borisa Blažinića, Joannisa Pournarasa, doc.dr.sc. Lovorke Gotal Domitrović i Ane Rakić, nakon više od godinu dana, ponovo nam u goste dolazi fizičar i redoviti profesor na FESB – prof. dr. sc. Ivica Puljak.

Ovog puta, prof. Puljak dolazi nam sa jedinstvenim predavanjem – „BUDUĆNOST SVEMIRA I LJUDSKOG RODA“ koje će se održati u ponedjeljak, 19.03.2018. u Park Boutique Hotelu, J. Habdelića 6 u Varaždinu s početkom u 20:00 sati.

Što očekuje planetu Zemlju i Sunčev sustav u bližoj i daljoj budućnosti?

Kakva je budućnost ovog dijela svemira i kako će na kraju završiti svemir?

Kakva je bliska budućnost ljudskog roda?

Suočeni smo sa izazovom klimatskih promjena, umjetne inteligencija, globalizacije i općenito brzog napretka tehnologije.

Kako se najbolje suočiti s ovim pitanjima i izazovima, jedna je od najvažnijih tema ovog predavanja.“

Dr. sc. Ivica Puljak je redoviti profesor fizike na FESB-u. Diplomirao je elektrotehniku na FESB-u, magistrirao fiziku u Zagrebu te doktorirao fiziku u Parizu. Član je CMS kolaboracije na CERN-u od 1994. godine, gdje je koordinirao rad od oko stotinjak fizičara iz cijeloga svijeta u potrazi za Higgsovim bozonom, kao i član MAGIC kolaboracije od 2009. godine, koja na Kanarskim otocima upravlja dvama teleskopima za detekciju gama zraka. Autor je više od 400 znanstvenih radova i prezentacija na znanstvenim skupovima, a aktivno se bavi popularizacijom i promocijom znanosti.

Dobro došli na još jedno Rotary predavanje, na koje je ulaz, kao i uvijek do sada – slobodan!