Nakon burnog početka rada novog saziva Vijeća Općine Klenovnik, kojeg su u protekla tri mjeseca obilježila pregovaranja, dogovaranja, ostavke vijećnika, nepoštivanje odluka lokalnih stranačkih organizacija, sazivanje Izvanredne sjednice sa raspravom o povjerenju predsjednici Vijeća,  čini se da za ovo predstavničko tijelo ipak slijede mirniji dani.

Naime, jučer je u Klenovniku održana sjednica ovog općinskog vijeća na kojoj je konačno formirana stabilna većina, ali ovaj puta s drugim vijećnicima, brojčano gotovo identična onoj iz prošlog saziva. Čine je 3 vijećnika HNS-a, te po dva vijećnika HSS-a i SDP-a, dok su u oporbi ostali vijećnici HDZ-a i Reformista. Već na početku sjednice SDP-ov Mladen Križanec, povukao je svoj potpis sa Zahtjeva za sazivanjem izvanredne sjednice Vijeća, a budući je još jedna potpisnica zahtjeva; Gabrijela Paska iz SDP-a podnijela ostavku na svoj mandat, zaključeno je da prema Statutu ovakav zahtjev nema dovoljan broj potpisa, te je i s dnevnog reda “skinuto” i istim zahtjevom predloženo utvrđivanje većine u Vijeću i iskazivanje povjerenja njegovoj predsjednici.

Tijekom sjednice prisegnuli su novopredloženi vijećnici, Josip Kralj iz HDZ-a (zamjena Andriji Smoljaku), te Mirjana Cerovčec iz SDP-a (zamjena Gabrijeli Paski), a potom su i jednoglasno donijete i sve predložene odluke. Odnosi se to na polugodišnje izvršenje proračuna, te odluke o povjeravanju poslova utvrđivanja naplate općinskih poreza. S obzirom na nov odnos snaga u Vijeću, za novog potpredsjednika iz redova oporbenih vijećnika imenovan je HDZ-ov Robert Rešetar, a imenovani su i novi članovi općinskog Odbor za financije i proračun kojeg sada čine Sanda Glub (HSS), Sanja Kukec (HNS) i Mladen Križanec (SDP).

klenovnik općinsko vijeće 1