Ravna Gora – Članovi KUD-a “Klaruš” Maruševec bili su sudionici 80. obljetnice Ravnogorskog turizma te 20. Festivala borovnica, održanog u subotu, 8. srpnja, u Ravnoj Gori kraj Delnica.

‘Dani Ravnogorskog turizma’ obuhvaćaju niz turističkih i kulturnih manifestacija koje su se održale ispred Sportsko-poslovnog centra “Groranka” u samom centru Ravne Gore.

Osim folklornog predstavljanja, predstavili su se i u gastronomskom dijelu priredbe gdje su sudjelovali sa domaćom hranom (zagorski štrukli, domaći kruh, kosana mast, crno ulje, domaći sir, zlijefka, domaće vino i rakija…).

klarus-ravna-gora-17-7-12

Folkloraši su svojim izvedbama, nazočnim posjetiteljima predstavili koreografije Baranje, Međimurja i Hrvatskog zagorja (i maruševečkog kraja).

Pjevačka sekcija KUD-a Klaruš predstavila se s nekoliko folklornih skladbi, a tamburaši su izveli svoj prepoznatljiv instrumentalno-vokalni  program, za kojega su nagrađeni burnim aplauzom publike.

U natjecateljskom dijelu proslave 80. obljetnice Ravnogorskog turzima, Klaruši su također ostvarili velike uspjehe.

Osvojili su posebno priznanje u izboru za najbogatiji štand, a članica KUD-a “Klaruš”, Ivana Slunjski osvojila je laskavu titulu 1. turističke Vile – Eko Barunice, pobijedivši u Eko kvizu.

klarus-ravna-gora-17-7-123

KUD “Klaruš” je tako i više nego dostojno predstavio svoj, maruševečki kraj, kao i Varaždinsku županiju u folkornom i turističkom smislu.