Kao što smo već ranije objavili, jučer je u Lepoglavi predstavljen program 21. Međunarodnog festivala čipke koji će se održati od 21. – 24. rujna.

>> VIDEO: U LEPOGLAVI NAJAVLJEN 21. MEĐUNARODNI FESTIVAL ČIPKE

Osim što je ovaj festival pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, ovogodišnja zemlja partner je Savezna Republika Njemačka čije će čipkarstvo predstaviti dvije ugledne čipkarske institucije.

– Sa zemljom partner imat ćemo jedan zanimljiv program, bit će to modno događanje na kojem će biti prezentiran nakit iz čipkarske škole Kulturnog centra iz Schneeberga što će biti interesantno vidjeti, posebice ženskom dijelu posjetitelj. Također, počastit će nas svojim tradicijskim jelima. – otkrila je direktorica ureda TZ grada Ljubica Dubovečak najavivši i druga događanja na festivalu.

Gradonačelnik Marijan Škvarić uputio je poziv svima da od 21. do 24. rujna posjete Lepoglavu i upoznaju se s lepoglavskom, hrvatskom i europskom čipkarskom tradicijom.
– Vjerujem da će svi naši dragi gosti i prijatelji, koje pozivam da nam se pridruže na festivalu, imati puno toga lijepoga za vidjeti, lijepog za čuti, a i dobroga za okusiti. – poručio je gradonačelnik Škvarić.

A cjelokupan program ovogodišnjeg festivala i što sve možete vidjeti i posjetiti pročitajte ovdje: Program.