Danas je potpisan Ugovor o suradnji na projektu Aglomeracije Varaždin na kojem su sudjelovali brojni načelnici i gradonačelnik Ivan Čehok. Projekt Aglomeracije Varaždin vrijedan je 684 milijuna kuna.

Riječ je o zajedničkom projektu 10 općina i Grada Varaždina, a svega 5,72 % troškova snose općine i grad, a ostatak se financira iz europskih i državnih sredstava.

aglomeracija, kaniški goran

Početak radova na izgradnji kanalizacijskog sustava očekuje se koncem jeseni ove godine. Potpisivanju ugovora prisustvovao je i Goran Kaniški, načelnik Općine Gornji Kneginec.

– Na području naše općine potrebno je izvesti nekoliko zahvata kako bi se postojeći sustav u potpunosti stavio u funkciju i cijeli sustav spojio na pročistač. Kako bi se tijekom većih oborina rasteretio postojeći sustav mješovite kanalizacije, projektirana su dva velika kišna preljeva, i to na početku Radničke ulice u Knegincu Donjem te kod Melinca (Ranč), gdje će se izgraditi i spoj kanalizacijskog kolektora u duljini od 280 metara, te spajanje postojeće kanalizacije iz smjera Topličke ulice ispod potoka Mozdernjak na navedeni kolektor. Nakon toga i nakon što bude objedinjen sav dosad izgrađeni kanalizacijski sustav, prići će se izgradnji još nekoliko sekundarnih pravaca kanalizacije u više općinskih naselja. – rekao je Kaniški.

goran kaniškinačelnici, aglomeracija