Već ranije odabrani prijavitelji, među kojima je i Grad Lepoglava sa svojim projektom Tehnološkog centra drvne industrije, sve do sredine svibnja moći će svoje projektne prijedloge dostaviti na javni poziv za dodjelu nepovratnih sredstava centrima kompetencije, vrijedan 786 milijuna kuna.

Javni poziv predstavljen je u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta, a u njemu će moći sudjelovati odabrani prijavitelji, čiji su projekti već prošli prvi krug natječaja “Podrška razvoju Centara kompetencija “CEKOM”. Pravo sudjelovanja tako ima ukupno 34 ponuditelja iz cijele Hrvatske.

CEKOM 2

Da je sam javni poziv i natječaj od izuzetnog značaja, potvrđuje i činjenica da je njegovu predstavljanju nazočio i sam prdsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, kao i ministrica gospodarstva Martina Dalić te ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, koje su se i obratile okupljenima.

Natječaj „Podrška razvoju Centara kompetencija“ financirati će se iz EU fondova, a prihvatljivim prijaviteljima i njihovim partnerima bit će na raspolaganju približno 786 milijuna kuna s maksimalnom vrijednosti potpore po prijavitelju do 112 milijuna kuna. Na natječaj se mogu javiti poduzetnici, organizacije za istraživanje i širenje znanja (izuzev znanstvenih organizacija) i drugi pravni subjekti koji žele ulagati u istraživačku infrastrukturu. Prihvatljivi prijavitelji i partneri prethodno su odabrani u prvoj fazi (pred-odabiru) u okviru ovog natječaja koja je završena 7. studenog 2016. godine.

Predstavljanju je nazočila i delegacija Grada Lepoglave u kojoj su bili gradonačelnik Marijan Škvarić i voditelj projekta Tehnološki centar drvne industrije Damjan Županić, a Varaždinsku županiju na predstavljanju je zastupala Pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Jelena Zrinski.

“Zadovoljstvo je da je među predstavljenim projektima odabranim za prijavu na završni natječaj i projekt Grada Lepoglave koji je njime stao uz bok mnogo većim gradovima i poslovnim sustavima u Hrvatskoj. Dokazali smo da imamo viziju razvoja te znanje i sposobnost osmisliti i dovesti jedan ovako vrijedan, ne samo za grad, županiju i regiju već cijelu Hrvatsku, važan projekt u tako visoku fazu realizacije. Slijedi njegova prijava na pozivni natječaj uz nadu da će njegova vrijednost biti prepoznata i na završnoj razini ” – rekao je gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić.

Osim što su na konferenciji u Zagrebu predstavljeni rezultati pred-poziva za odabir potencijalnih prijavitelja na Ograničeni javni poziv za CEKOM-e, među kojima i Tehnološki centar drvne industrije Lepoglava, predstavljeni su i detalje samog Ograničenog javnog poziva na koji će Grad Lepoglava moći prijaviti 90 milijuna kuna vrijedan projekt Tehnološkog centra drvne industrije.