??????????????????????????????????????????????????????????

Ivanec – Srednjoj školi Ivanec odobren je iznos od 104.900,00 eura za projekt „HERE Map Makers“ iz ERASMUS + programa (programa EU za obrazovanje, osposobljavanje mlade i sport za razdoblje 2014 – 2020) – suradnja za inovacije i razmjenu dobre prakse.

Provedba projekta počet će 1. listopada 2017., a završiti 31. svibnja 2018.godine.

Ovom međunarodnom projektu nositelj je Srednja škola Ivanec, a partneri su srednje škole iz drugih dijelova Hrvatske, Slovenije, Italije, Poljske i Španjolske te vodeća svjetska tvrtka za izradu digitalnih karata – Here.

Cilj projekta je ojačati kapacitete škola u učenju geografskih informacijskih sustava u skladu s modernim trendovima izrade digitalnih karata, što će učenicima biti omogućeno na satovima fakultativnog predmeta Digitalna kartografija kojega predaje prof. Mihaela Maček.

U ovom projektu škole će primijeniti inovativan pristup učenju na način da učenicima omoguće upotrebu najnovijih ICT alata te inovativnih sadržaja i metoda.

Tijekom provedbe projekta učenici i profesori iz svih škola uključenih u projekt razmijenit će svoja iskustva u području digitalne kartografije, educirati se o novim tehnologijama i Here softver alatima te primijeniti nova znanja u izradi digitalnih karata lokalnog područja.

Izvor: Srednja škola Ivanec (http://www.ss-ivanec.hr)