Foto: hak.hr

U stanicama za tehnički pregled vozila na području cijele Republike Hrvatske, u tijeku su “Dani tehničke ispravnosti vozila”, preventivna akcija Ministarstva unutarnjih poslova, Hrvatskog auto kluba i Stanica za tehnički pregled vozila koja će potrajati sve do subote, 26. studenog.

Tijekom akcije svim zainteresiranim vozačima omogućen je besplatni pregled i preventivna kontrola ispravnosti vlastitog vozila kako bi sigurno sudjelovali u prometu, odnosno izbjegli prometne nesreće uvjetovane tehničkom neispravnošću vozila.

Cilj akcije je skrenuti pozornost vozačima na važnost tehničke ispravnosti vozila u kontekstu cestovne sigurnosti, jer je vozilo, uz vozača i cestu, ključan čimbenik te sigurnosti.

Prvih 15.000 vozača koji budu sudjelovali u akciji na poklon će dobiti pakiranje od 3 litre tekućine za pranje vjetrobranskog stakla vozila koja je prilagođena uporabi u zimskim uvjetima, čime se vozače želi dodatno motivirati da pristupe akciji (15.000 poklon pakiranja tekućine raspoređeno je po svim stanicama za redovni tehnički pregled vozila u RH).

U sklopu akcije nema sankcioniranja vozača za čija se vozila utvrdi da su tehnički neispravna, nego će ih se savjetovati o načinu otklanjanja neispravnosti i uputiti u ovlašteni servis.