Prigorec – SRD 315 Sjeverozapad i BBK ASI iz Varaždina organizirali su na Ivanščici tradicionalni, trodnevni „Allround Ivančica vikend 2017“, koji se sastojao od triju disciplina.

Pobjednik u konkurenciji 31 muškaraca bio je Marko Gorički sa zbirnim vremenom jedan sat i 50 minuta, dok je od pet žena najbrža bila Vanja Bojanić, s ukupnim vremenom dva sata, 28 minuta i 49 sekundi.

Drugo mjesto kod muškaraca osvojio je Alen Rinkovec, treće Mladen Skeja, dok je druga kod žena bila Kristina Zajec, treća Josipa Papec, četvrta Mišela Kovač, a peta Anamarija Lach.

Prvog je dana, u petak, održan uspon planinarskom stazom s prolazem preko ‘Konja’ do Planinarskog doma na vrhu Ivanščice, u kojem su najbrrži bili Marko Gorički i Vanja Bojanić.

Zatim je u subotu na rasporedu bio biciklistički uspon od izvora Žgano Vino do Planinarskog doma, u kojemu su pobijedili Marko Gorički i Josipa Papec, a u nedjelju je natjecanje okončano utrkom planinarskom stazom Prekrižje, od parkirališta u Prigorcu, također do Planinarskog doma na vrhu Ivanščice, koju su najbrže istrčali Mladen Skeja i Vanja Bojanić.

Za ukupni poredak zbrajala su se vremena svih uspona, a tu su se najboljima pokazali Marko Gorički i Vanja Bojanić.

Najboljih troje u obje disipcline, organizator je nagradio medaljama.

Foto: Vanja Polan / SRD 315 Sjeverozapad