U Društvenom domu u Sudovčini danas je, 16. rujna 2017., potpisana inicijativa za projekt pod nazivom „Bye bye TV“, čiji je cilj djecu odvući od televizora, mobitela i računala te ih potaknuti da se bave sportom.

Potpisnici inicijative su Varaždinska županija, općine Martijanec, Mali Bukovec, Veliki Bukovec, Jalžabet, Sveti Đurđ, Trnovec Bartolovečki, gradovi Ludbreg i Varaždinske Toplice, Sportsko-rekreacijska udruga Sudovčina i Centre Party International Foundation iz Švedske.

U ime Varaždinske županije inicijativu je potpisao župan Radimir Čačić.

– Varaždinska županija podržava svaki projekt koji potiče na aktivnost, sport, zdravo življenje i komunikaciju, posebno ako su uključena djeca – istaknuo je župan Čačić.

Glavni ciljevi inicijative „Bye bye TV“ su promicanje razvitka i unapređenja sportskih aktivnosti za djecu s područja potpisnika inicijative, promicanje zdravog  života, socijalizacije i uključivanja djece u društvene i sportske aktivnosti, poticanje međusobne komunikacije i razvijanje motoričkih sposobnosti.

Nakon svečanog potpisivanja inicijative, počeo je stolnoteniski turnir kojeg je organizirala Športsko-rekreativna udruga Sudovčina. U igranju stolnog tenisa okušao se i župan Čačić.

Dodajmo da je u Sudovčini bio i zamjenik župana Robert Vugrin.

sudovcina_by_by_tv (1)

sudovcina_by_by_tv (3)