LokalnoNajaveVijesti

10. jubilarno vatrogasno natjecanje „Kup Nove Vesi“: Svi su pozvani!

U nedjelju, 7.srpnja

U nedjelju, 7.srpnja u Novoj Vesi Petrijanečkoj, s početkom u 14:00 sati, održat će se deseto, jubilarno vatrogasno natjecanje pod nazivom „Kup Nove Vesi“ a u organizaciji DVD-a Nova Ves.

Prije atraktivnog natjecanja starim zaprežnim špricama svoju spretnost i vještinu u vježbi s brentačama pokazat će djeca u kategoriji od 6 do 12 godina. Natjecanje će se održati na školskom igralištu iza restorana „Gaj“ koji će se ujedno pobrinuti i za bogatu gastronomsku ponudu. Očekuje se da će nastupiti oko dvadeset ekipa u muškoj, ženskoj i kategoriji djece.

Sama vježba izvodi se sa zaprežnom špricom iz 1870. godine koju je vatrogascima DVD-a Nova Ves darovao grof Bombelles a cilj ove manifestacije je prisjetiti se povijesnih načina rada vatrogasnih postrojbi, sačuvati tradiciju i popularizirati ovakav vid natjecanju u Općini Petrijanec ali i Varaždinskoj županiji.

Ovaj događaj ujedno je i posljednja u nizu mnogobrojnih kulturnih, sportskih i zabavnih manifestacija koje su se održale povodom Dana Općine Petrijanec 2019.

Tags

Povezani Članci

error: Content is protected !!
Close