Životni stil

10 načina kako možete iskoristiti limunovu koricu

Ako ste dosad bacali koricu od limuna, s njom ste u smeće bacili i 5 do 10 puta više vitamina nego što se nalazi u samom limunu

Evo nekih prijedloga što sve možete napraviti.

1. Prevencija od raka

Kora limuna sadrži Silvestro Q40 i Lionele, koji pomažu u borbi protiv ćelija raka. Istraživanje je pokazalo da konzumacija limuna u čaju sprečava njihov rast. Također, rak napreduje u kiselom tijelu, a limunska kora koja je alkalna pomaže održavanju pH tijela.

2. Zdravlje kostiju

Korica limuna sadrži velike količine vitamina C i kalcija time pomaže u održavanju zdravlja kostiju. Ona također pomaže u sprečavanju bolesti povezanih s kostima kao što su upalni poliartritis, osteoporoza i reumatoidni artritis.

3. Zdravlje zubiju

Nedostatak vitamina C izazvati probleme povezane sa zubima kao što su skorbut, krvarenje desni i gingivitis. Korica limuna je bogata limunskom kiselinom, koja povećava količinu vitamina C u tijelu i time pomaže u borbi protiv problema vezanih za zube.

4. Gubitak težine

Korica limuna pomaže u gubitku suvišnih kilograma zahvaljujući komponenti pektin, koja upija masti u organizmu te smanjuje apsorpciju kolesterola iz hrane.

5. Smanjuje stres

Korica limuna sadrži velike količine bioflavonoida citrusa, koji smanjuje stres u tijelu.

6. Smanjuje kolesterol

Zbog prisutnosti polifenolnih flavonoida, korica limuna pomaže u održavanju nivoa kolesterola. Prisutnost kalija pomaže u održavanju krvnog tlaka. Uz sve to,limunska korica također pomaže u sprečavanju srčanog i moždanog udara.

7. Smanjuje bore i akne

Korisna je i u borbi protiv kožnih problema poput akni,bora,tamnih mrlja i pigmentacije. Korica je bogata antioksidansima i time pomaže detoksifikaciji kože.

8. Pojačava imunitet i ubrzava probavu

Prisutnost prehrambenih vlakana potiče zdravu probavu reguliranjem rada crijeva. Vitamin C pomaže tijelu da se bori protiv infekcija.

9. Sprječava ugruške

Prisutnost vitamina P u limunu sprečava unutrašnje krvarenje, te je koristan za liječenje visokog tlaka.

10. Sprečava pojavu dijabetesa

Nedavno istraživanje objavljeno u časopisu Journal of Life Sciences ukazuje na to da ekstrakt limuna, koji sadrži polietoksilirani flavoni ili PMF, može spriječiti pojavu dijabetesa.

Tags

Povezani Članci

Close