IzdvojenoSportVijesti

3. HNL SJEVER Neslužbeno: Ipak će imati 12 klubova – u odnosu na raniji prijedlog otpali Slaven Belupo II i Sloboda Škola Nogometa

Sloboda Škola Nogometa po ranijem bi prijedlogu 'preskočila' jednu ligu (4. HNL - Međužupanijsku Čakovec-Varaždin), unatoč tome što je u nedavno okončanoj sezoni 1. ŽNL Varaždin osvojila tek 8. mesto

Varaždin – Umjesto 14, koliko je predloženo da ih bude na nedavnoj sjednici Međužupanijskog odbora HNS-a Središta Sjever, Treća HNL Sjever u sezoni 2019/2020 imat će 12 klubova, a igrat će se dvokružno s play-offom i play-outom na kraju sezone.

Prijedlog je to Komisije za natjecanje Hrvatskog nogometnog saveza, a konačnu odluku o izgledu lige donijet će Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza, pod čijom je ingerencijom ovaj rang natjecanja.

U odnosu na odluku Međužupanijskog odbora HNS-a Središta Sjever ‘otpao’ je Slaven Belupo II, koji mora početi natjecanje od Četvrte lige, u konkretnom slučaju Bjelovar – Koprivnica – Virovitica.

Mjesta, izgleda, neće biti niti za Slobodu Školu Nogometa Varaždin, čiji je mogući nastup u 3. HNL sjever izazvao najviše kontroverzi, s obzirom na to da bi je u nedavno okončanoj sezoni 1. Županijske lige Varaždin zauzela tek 8. mjesto.

U 3. HNL Sjever tako bi, za sada još neslužbeno, trebali igrati Bjelovar, Mladost Ždralovi, Varteks, Radnik Križevci, Tehničar iz Cvetkovca, Graničar Đurđevac, Podravac iz Virja, Polet Sveti Martin na Muri, Rudar iz Murskog Središća, Virovitica, Papuk Orahovica i Podravina iz Ludbrega.

Tags

Povezani Članci

Close