NekategoriziranoVijesti

46-godišnjak iz Đurđevca sa 2.96 g/kg upravljao biciklom: Proteklog vikenda on je napuhao najviše!

Tijekom vikenda, od 17. do 20. svibnja na području Policijske uprave koprivničko - križevačke

Tijekom vikenda, od 17. do 20. svibnja na području Policijske uprave koprivničko – križevačke zabilježeno je šest prometnih nesreća od kojih tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama. U ovim nesrećama lakše su ozlijeđene tri osobe.

Prometne nesreće zabilježene su zbog neprilagođene brzine (2), vožnje na nedovoljnoj udaljenosti (2), oduzimanja prednosti prolaska i nepropisnog kretanja kolnikom. Mladi vozači izazvali su tri prometne nesreće od čega jednu nesreću u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena, navodi se na stranicama PU koprivničko-križevačke.

“Dvije prometne nesreće izazvali su vozači pod utjecajem alkohola. Prometnu nesreću s lakše ozlijeđenom osobom izazvala je mlada vozačica, dok je prometnu nesreću s materijalnom štetom izazvao mladi vozač. Zabilježena je i jedna prometna nesreća u kojoj je lakše ozlijeđena vozačica bicikla.

Tijekom vikenda sankcionirana su 223 prometna prekršaja od kojih 17 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, prekršaj odbijanja ispitivanja alkoholiziranosti, 136 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 19 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i šest prekršaja nepropisnog korištenja mobitela. Tijekom provedbe pojačanog nadzora jedan vozač je bio smješten u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva, dok je jedan vozač uhićen.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u nedjelju, 19. svibnja u 19.05 sati u Ulici Stiska u Đurđevcu, kada je 46-godišnji vozač upravljao biciklom pod utjecajem alkohola od 2,96 promila”, stoji u priopćenju.

Tags

Povezani Članci

error: Content is protected !!
Close