HrvatskaIzdvojenoVijesti

481 osoba zaražena koronavirusom u Hrvatskoj: 14 ih je na respiratoru!

Novi podaci objavljeni na press konferenciji

Ministar Beroš danas u jutarnjim satima na konferenciji je objavio kako imamo 39 novozaraženih osoba, što znači da je ukupno 481 osoba zaražena koronavirusom u Hrvatskoj.

“14 osoba nalazi se na respiratoru”priopćio je Beroš i poručio svima koji žele pomoći da prije uplate novaca ili kupnje pojedinih uređaja pitaju što je zapravo potrebno bolnicama kojima žele pomoći, a to mogu učiniti tako da se  jave Maji Grbi Bujević, kako se ne bi skupljale stvari koje možda nisu potrebne.

“Ovo su izvanredne okolnosti, no mjere donose rezultate”, rekao je Davor Božinović.

“Imamo 18 liječnika specijalista koji su pozivitnih, 6 specijalizanata, 7 medicinskih sestara i 2 stomatologa. Dobni prosjek oboljelih je 49 godina, u samoizolaciji 18.601 ljudi, 2437 kontakata koje intenzivno epidemiološki nadziremo te 546 zdravstvenih djelatnika koji su u samoizolaciji,” rekao je Krunoslav Capak.

Imamo prva dva slučaja da su policajci zaraženi korona virusom”, rekao je ravnatelj PU zagrebačke.

Policijski službenici su najveća potpora zdravstvenom sustavu pa smo mi stalno provodili preventivne mjere i naši službenici su u mjerama samoizolacije, oko 90 njih. Sad se provode epidemiološki izvidi i nema veći broj kontakata sa zaraženima” rekao je.

Većina pacijenata koji su na respiratoru imaju i druge kronične bolesti. Njihova prosječna dob je 61 ili 62 godine, objasnila je Alemka Markotić i dodala

“Očekujemo da će, otkad smo zatvorili granice, rasti broj oboljelih starije dobi, rekla je te još jednom apelirala posebno na starije da ne izlaze van i ostaju kod kuće.

koronavirus.hr

“Zbog naglog povećanja zaraženih u Osijeku, otišli smo tamo kao tim i utvrdili da nije došlo do propusta. No, veliki je izazov pitanje pružanje hitne pomoći, kad morate spašavati živote i nemate vremena raditi test, objasnio je ministar Beroš.

“Što se tiče muškarca koji je preminuo u Istri, ministar je rekao da je organiziran sanitetski prijevoz za muškarca, a obitelj je to, rekao je ministar, odbila. Iako mu klinička slika nije bila preteška, liječnici su predložili hospitalizaciju, zaključio je ministar.

 

Tags

Povezani Članci

error: Content is protected !!
Close