MagazinVijestiZdravlje

5 besplatnih mobilnih aplikacija koje će vam popraviti raspoloženje i mentalno zdravlje

Mentalno zdravlje dio je našeg općeg zdravlja i važan je dio naše snage

Mentalno zdravlje je nešto što ne bismo nikako smjeli zanemarivati jer utječe na baš sva područja našeg života, a psihološku pomoć danas možete dobiti i putem mobilnih aplikacija, otkriva portal Zadovoljna.hr.

Evo koje su.

1. What’s Up

Zamišljena je kao praćenje pozitivnih navika, koje nastoji zadržati kod korisnika, te onih negativnih koje se nastoji razbiti. Također sadrži više od stotinu različitih pitanja kojima se nastoji proniknuti istinsko raspoloženje svakog korisnika, te se potom usredotočuje na učenje kako zaustaviti negativne unutarnje monologe.

Dostupno za Android.

2. No More Zero Days

Kada nam se čini da su nam svi dani jednaki, od velike nam pomoći može biti aplikacija No More Zero Days koja nas potiče na postavljanje malih i velikih ciljeva koje možemo postići u jednom danu i tako utječe na naše raspoloženje. Na kraju dana postavlja vam se pitanje što se postigli, a koliko to god bilo malo ili veliko, povratna informacija daje vam do znanja da već i tim korakom budućnost izgleda svjetlija.

3. Skills

Za one koje više vole izazove za mentalno zdravlje u obliku igara tu je sjajna aplikacija Skills. Sastoji se od 13 igara koje se usredotočuju na jačanje tolerancije na stres, a koje se temelje na radu dr. Martina Bohusa, jednog od vodećih istraživača psihoterapije u dijalektičkoj terapiji ponašanja. Svaka od 13 igara ima svoju svrhu, a kako ih rješavate, tako otključavate više razine i dobivate više savjeta za jačanje svojeg mentalnog zdravlja.

4. Self-help Anxiety Menagment (SAM)

SAM je aplikacija koja nudi širok raspon metoda za samopomoć onima koji su odlučni pobijediti anksioznost. Aplikaciju je razvio tim sveučilišnih psihologa, informatičara i studenata kao prvih korisnika.

5. Pretežno vedro

Aplikacija koja je namijenjena djeci i mladima, a ujedno na hrvatskom jeziku, nastala je kao rezultat zdravstvenih projekata čiji je cilj zaštita i unaprjeđenje mentalnog zdravlja djece i mladih, čiji je nositelj bio Nastavni zavod za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije. Aplikacija se sastoji od četiri komponente pod nazivom: Kako si danas?; Ah! Ti osjećaji!; Pretežno vedro (igra); Pitaj? Ne skitaj! (E-savjetovalište).

Nakon što odredite svoje trenutno raspoloženje bilježeći ugodne i neugodne osjećaje, možete se dodatno informirati koristeći vizualne, edukativne i/ili zabavne sadržaje koji su vezani uz emocionalnu pismenost. Možete zatražiti i savjet stručne osobe, ako je to potrebno, kako biste bolje razumjeli sebe i svijet oko sebe.

Tags

Povezani Članci

Close