IzdvojenoVijesti

60 novozaraženih osoba koronavirusom u Hrvatskoj: Preminuo muškarac 74’godište u Zagrebu!

1282 ukupno zaražene osobe u Hrvatskoj, 17 preminulih

“U Hrvatskoj je danas 60 novozaraženih, 1282 ukupno. 51 posto je muškarac, 49 posto žena. Od jučer imamo dvoje više preminulih. Jedan je stariji muškarac iz Šibensko-kninske županije i jedan je 1974. godište koji je umro u zagrebačkoj bolnici. Na respiratoru je 35 bolesnika. Imamo 352 hospitaliziranih i 167 izliječenih,” rekao je Beroš na početku konferencije Nacionalnog stožera u 14 sati.

Povodom obilježavanja Dana zdravlja, svim medicinskim djelatnicama želim čestitati i zahvaliti što danonoćno rade. ” dodao je.

Ministar Beroš naglasio je i Apel Hrvatskih vatrogasaca “U ovo doba godine bi vaše informativne emisije često javljale o požarima. No sad to nije prioriteno, ali požara i dalje ima. I to velikih. Svi ovi požari su posljedica neopreznog spaljivanja. Stoga poštujte mjere svih žurnih službi!”

Trenutno važećih e-propusnica je preko 630 tisuća, otkrio je Božinović. “Što se tiče odbijenih, 394 osobe kojima je određena karantena, i 28 osoba koje su pozitivne na koronavirus su među njima”, rekao je.

Ravnateljica bolnice Alemika naglasila je kako preminula osoba 74′ godište nije patila od nekih drugih kroničnih bolesti te da se upravo zato trebamo paziti “Nitko nije imun na teži obil bolesti, rađe ostanite doma nego na zaraznoj” poručila je.

” Kod nas u bolnici je četvero mlađih na respiratoru”, rekla je Markotić.

Tags

Povezani Članci

Close