Crna kronikaVijesti

65-godišnjakinja policiji dobrovoljno predala pušku i 142 komada streljiva: Policija poziva građane da učine isto!

11. lipnja 2019. godine u poslijepodnevnim satima

Jučer, 11. lipnja 2019. godine u poslijepodnevnim satima 65-godišnjakinja dobrovoljno je predala policijskim službenicima automatsku pušku i 142 komada pripadajućeg streljiva kalibra 7,62 milimetara, a koje je pronašla prilikom čišćenja stana u Čakovcu.

 Iz policije podsjećaju građane na akciju „Manje oružja – manje tragedija“, kojom je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja svih vrsta oružja i ubojitih sredstava.

Protiv građana koji takvo oružje, streljivo i dr. ubojita sredstva prijave policiji radi predaje, neće se pokretati prekršajni, niti kazneni postupak.

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Na mjesto događaja uputit će se posebno osposobljeni policijski službenici, koji će preuzeti oružje.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

“Oružje i ubojita sredstva ne odlažite i ne ostavljajte u kontejnerima za smeće  ili na drugim otvorenim prostorima u prirodi! Na taj način ugrožavate živote drugih ljudi.”priopćili su iz PU međimurske.

Tags

Povezani članci

Back to top button
Close
Close