BlogIzdvojeno

A što da su Švabe dobili rat? Sretan van Dan antifašističke borbe

Hrvatska je imala mangupe sa dovoljno velikim mudima da prvi osnuju ekipu koja će im na kraju uskratit sve slasti pobjede

Te davne godine, kad se ona budaletina Hitler razmaho po svijetu ko da je poglavica mliječne staze, Hrvatska je imala mangupe sa dovoljno velikim mudima da prvi osnuju ekipu koja će im na kraju uskratit sve slasti pobjede…

Imo sam dva djeda (kažem imo, jer ih više nema). Jedan bio u partizanima, drugi u domobranima.

Kao dijete sam slušo obje strane i imo dvije potpuno oprečne vizije jebenog rata. Jebiga, Švabo je udario i nije se puno pitalo oš-neš, nije se pitalo jel imaš 12 ili 79 godina.

Ma nije se ni moralo pitat – išlo se sa stisnutim zubima i prevelikim cipelama u šumu, nosio se šmajser i ćutura s vodom. Pjevalo se “po šumama i gorama” i plesalo se u ritmu opšajdiri diri daj. Osim iz djedovih usta, o partizanima sam znao i iz filmova. Znao sam da je Boško Buha jebo Švabima mater u bunkeru, da je Pavle Vujsić jednim rafalom pokosio sedmi bavarski korpus, a Jul Briner srušio most sa dvije petarde i malo karabita.

Znao sam da je Titov cucak spriječio metak da pogodi gazdu – bacio se, napravio dvostruki aksl, pokupio metak, pročito večernji i u padu još otpjevo “ej majstore” od Rozge. Na kraju je umro u osamdeset šestoj godini, a na sprovod mu došli Lesi, inspektor Rex i 101 dalmatinac..

Što sam zapravo htio reći…Danas je Dan antifašističke borbe. Vidim i čujem da mnogi seru po antifašistima.

Ajte nemojte samo puno srat!!!

U konačnici, dobili su rat

Stali su pred cijevi mega vojne hitlerovske sile i dobili rat. Alo,dobili rat!! Pa to vam je ko da NK Rudeš igra u finalu lige prvaka i pobijedi Bayern, pizda mu materina! Ko da Marica što radi u Konzumu na kasi izdrži sa plaćom do kraja mjeseca. Ko da moj Polo iz 97′ potroši samo litru ulja na tisuću km…

Ok, jebiga, bila su sranja i osvete nakon pobjede, to nemože niko osporit…bilo je svega.

Al dajte zamislite da nije bilo partizana i da su Švabe dobili rat…

Sad bi bili Süddeutschland, ilitiga Južna Njemačka, vozili bi bemveje, audije i mečke, žderali pivčuge i jeli masne kobasice. Nosili bi hozentregere i jodlali, radili za dvije, tri iljade eura i ljetovali po 2 mjeseca na Jadranu.

Al nebi imali Plenkya, Todya, Maminja, nebi imali Hasana, Sanadera, Horvatinčića, ćevapa, sarme ni međimurske gibanice…Bili bi goli kurac.

Šalu na stranu – sretan Dan antifašističke borbe!!

 

IZJAVA O ODRICANJU ODGOVORNOSTI: Sadržaj, stavovi i mišljenja izneseni u blogu su autorovi i ne predstavljaju stavove portala sjeverni.info.

Povezani Članci

Close