BlogIzdvojeno

Afirmacijom i molitvom do kvalitetnijeg života

Afirmacije su ustvari samopotvrdan oblik ophođenja prema sebi

Svatko tko je imalo zainteresiran i znatiželjan te razigranog duha, upoznat je i sa afirmacijama kao suvremenim načinom ophođenja prema sebi.

Afirmacije su ustvari samopotvrdan oblik ophođenja prema sebi, u koje naravno boostamo svoje samopouzdanje i vlastitu percepciju selimo na one linije života koje nam trenutno odgovaraju.

Molitva je isto kvalitetan način izražavanja vlastite svijesti o sebi i drugima naravno, ukoliko nije svedena na egoistično zadovoljavanje nekih primarnih potreba.

Sama molitva kao i afirmacije, poznato je da urađaju plodom, jer su konkretan izraz usmjeravanja energije na određene sektore života kojima kročimo, jesmo ili se pak želimo nalaziti. Nešto kao placebo kojim izražavamo drugačiji kvalitetniji i promijenjeni pristup u ophođenju prema sebi samima.

Svako manipuliranje energijom i danas se klasificira kao izvor magije. Magija sama kao takva, pa i ezoterička i razna okultna učenja i dan danas su obasipana velom mnogih tajni, koja neće nikad zapravo u potpunosti ni biti otkrivena, ali eto neki dijelovi su poznati diljem svijeta, a uključuje kao što sam ranije navela usmjeravanje energije kroz vlastitu mentalni image koristeći se samopotvradama i molitvom kao katalizatorom.

U 13. 14. i 15. st. postavljeni su neki klasični temeljni uvidi razvoja modernog društva. Magija i njeni učinci, kao i samo korištenje, poznati su od davnina, isto kao i njen utjecaj i kreiranje i diskreiranje energije same.

I sam A. Clarke navodi kako je svaka poznata znanost kao i tehnologija po svojim učincima i efektima jednaka upravljanju ili korištenju magije, no to je i danas vrlo neistraženo i pod tepihom ostavljeno područje.

PARAKLASIČAN POGLED NA VLASTITO USMJERAVANJE EMOCIJA, ENERGIJE I ENERGETIKE

No evo nama kao sretnicima ipak se ostavlja neki dio upravljanja vlastitom energijom i energetikom kroz razne molitve, afirmacije i placebo efekte kojima u visokom stanju svijesti donekle u nekim parametrima možemo u paraklasičnom pristupu izbrusiti pristup prema sebi i iskreirati donekle suštinu vlastite životne stvarnosti.

Tko danas uopće pribjegava molitvama, afirmacijama i sličnom postupku podizanja vlastite svijesti i samopouzdanja…?? Pa gotovo svi imamo neke izreke, misli ili čak konkretna djela kojima se ohrabrujemo u mnogočemu, pa tako i na taj način postižemo jedan interbalans kojim nam je lakše kročiti kroz život.

Svaka riječ, fraza, isto tako kao i misao sa sobom nosi određeni energetski potencijal, vibraciju koja potom može i/ili ne mora katkada, djelovati kao stimulativan poticaj u kreaciji vlastite stvarnosti i ljepote života kojom želimo kročiti, osjećati, biti, postojati.

Kvalitetnim usmjeravanjem vlastitih misli, uz današnje mnogobrojne stručna literature koja je dostupna gotovo svugdje možemo podići samosvijest i iskusiti one dijelove života kojima smo uvijek sanjali. Problem je kod nekih ljudi što misle da sve dolazi samo po sebi i da molitve i samopotvrde ne mogu nikako utjecati na razvoj sebe u modernom društvu. Preuzmi kontrolu nad vlastitim životom odmah i sada.

P.S. Nikada, ali istinski i iskreno baš nikada nije kasno postati bolja i kvalitetnija osoba!!!

IZJAVA O ODRICANJU ODGOVORNOSTI: Sadržaj, stavovi i mišljenja izneseni u blogu su autorovi i ne predstavljaju stavove portala sjeverni.info.

 

Povezani Članci

Close