NajaveVijesti

Akcija Solidarnost na djelu 2019. ”Ne dvoji za drugog izdvoji” počinje sutra: I vi možete nekome olakšati život za samo nekoliko izdvojenih kuna

Eto kako možete pomoći!

Dana 10.10.2019. započinje 47.velika humanitarna akcija Hrvatskog Crvenog križa Solidarnost na djelu pod sloganom ”Ne dvoji-za drugog izdvoji” i u organizaciji GDCK Ivanec traje do 30.11.2019.

Akcija toga dana započinje na čitavom području RH i provode je sva društva Hrvatskog Crvenog križa, pa tako i GDCK Ivanec. Akcija je odobrena od Ureda državne uprave Varaždinske županije, pod oznakom OSTALE HUMANITARNE ACKIJE U SMISLU ZAKONA O HUMANITARNOJ POMOĆI i za istu je otvoren poseban transakcijski račun: IBAN: HR0623600001300134136.

CILJ akcije je ublažavanje ili sprečavanje mogućih uzroka socijalne isključenosti u svrhu poboljšanja uvjeta života, te osiguravanja odjeće i obuće i uvjeta školovanja za djecu iz obitelji u socijalnoj potrebi i/ili u riziku od siromaštva. U evidenciji GDCK Ivanec nalazi se oko 100-tinjak djece u potrebi.

Planirane aktivnosti jesu: prikupljanje financijskih sredstava prodajom novčanih bonova zahvalnosti u osnovnim i srednjim školama, u prostorijama GDCK Ivanec, poduzećima, na javnim mjestima, te kućanstvima na području djelovanja GDCK Ivanec. Bonovi su u apoenima od 1,00kn ili 5,00 kn; numerirani i ovjereni žigom GDCK Ivanec. Za donirani novac, građanin dobije novčani bon zahvalnosti.

Dana 10.10. u vremenu od 10-12 sati 10-tak učenika Srednje škole Ivanec u centru Ivanca građanima su trebali nuditi/uručivati novčane bonove zahvalnosti, no zbog lošeg vremena ovaj se dio akcije odgađa. Bez obzira na to humanitarna akcija kreće danas!

Iz Crvenog križa pozivaju sve građane za uključenje u ovu humanitarnu akciju!!!

Također, učenici/volonteri Crvenog križa obilaziti će javne službe/trgovine/poduzeća, te molimo građane za razumijevanje i sukladno mogućnostima za uključenje u ovu humanitarnu akciju, u cilju što boljeg postizanja svrhe ove akcije.

PLAN korištenja prikupljene humanitarne pomoći jest kupnja školskog pribora, odjeće i obuće za djecu (od 0-18 god) iz obitelji korisnika humanitarne pomoći GDCK Ivanec.

Ovisno o iznosu prikupljenih novčanih sredstava (plan je prikupiti 20.000,00 kn) mogući neposredni korisnici prikupljane humanitarne pomoći su obitelji u socijalnoj potrebi i/ili u riziku od siromaštva, a udovoljavaju sljedećim kriterijima: 1. Obitelji s djecom korisnici zajamčene minimalne naknade preko CZSS Ivanec; obitelji s troje i više djece s ukupnim primanjima u kućanstvu nižim od 6.470,00 kn; jednoroditeljske obitelji i samohrani roditelji djece od 0-18 god. s ukupnim primanjima u kućanstvu nižim od 3.750,00 kn; djeca s teškoćama u razvoju; te djeca u riziku od siromaštva koja se nalaze u nepovoljnim osobnim, socijalnim i materijalnim okolnostima prema evidenciji GDCK Ivanec.

Partneri u projektu i mjesta gdje se za novčani bon zahvalnosti mogu donirati novčana sredstva su: sve osnovne i srednje škole na području djelovanja GDCK Ivanec, zdravstvene ustanove i javne službe: Služba za plućne bolesti i TBC Klenovnik, HEW Ivanec, Ivančica d.d. Ivanec, Itas-Prvomajska Ivanec, Odgojni dom Pahinsko Ivanec, DV Ivančice Ivanec, DV Bambi Ivanec, DV Runolist, DV Lepoglava, DV Klenovnik DV Čarolija Bikovec; a novčani bonovi zahvalnosti moći će se kupiti i u centru grada Ivanca, gdje će učenici Srednje škole Ivanec za donirana sredstva uručivati građanima novčani bon zahvalnosti. Svi volonteri koji sudjeluju u akciji imati će jasne i prepoznatljive oznake Crvenog križa, te su osigurani od strane Hrvatskog Crvenog križa.

U cilju što boljeg obrazloženja svrhe akcije odnosno prikupljanja novčanih sredstava pripremljeni su i prigodni letci, koje će volonteri uručivati građanima, a također, dobiti će ih sva školska djeca.

Kako bismo polučili što bolji uspjeh ove humanitarne akcije, pozivamo Vas sve i molimo za uključenje u ovu veliku humanitarnu akciju Hrvatskog Crvenog križa! ”Ne dvoji- za drugog izdvoji”.

Tags

Povezani Članci

error: Content is protected !!
Close