PolitikaVijesti

APSURD: Glavaševo suđenje traje već punih 15 godina: Kada je započelo sin je bio u osnovnoj školi, sada je njegov odvjetnik!

Suđenju se ne nazire kraj!

Proces suđenja Branimiru Glavašu traje punih 15 godina, a počeo je kad je Glavašev sin još išao u osnovnu školu. Danas je Filip Glavaš s njim u sudnici, ali u potpuno drukčijoj ulozi – kao odvjetnik. A da stvar bude tragikomičnija, suđenju se uopće još ne nazire kraj, prenose vijesti.hr.

Cijeli postupak je počeo dok sam ja bio osnovnoškolac, točnije 8 razred osnovne škole, a evo danas, 15 godina nakon toga mi se nalazimo na početku tog slučaja”, kazao nam je Filip Glavaš, odvjetnik i sin Branimira Glavaša.

Kroz 15 godina procesa, dosta svjedoka, odvjetnika i sudionika već je umrlo. Glavaša su u prisutnosti kamera pritvarali nekoliko puta. Prije prve presude, pobjegao je u BiH. U zatvoru je sve zajedno odležao 5 godina i 3 mjeseca. Da stvar bude apsurdnija, jednom je već i presuda bila pravomoćna, dok je nije srušio Ustavni sud. I sve opet krenulo iznova, pišu vijesti.hr.

“Meni je to sve skupa smiješno i žalosno. Ali evo, izdržat ću i to ako dođem i tu situaciju da krećemo ispočetka, pa nek traje još dvije tri godine. Mogu vam reći da sam i oguglao na sve to skupa. Nije mi ugodno, ali ne pomišljam odustati”, poručuje Branimir Glavaš.

Da ironija bude veća, mjesto na kojem je u generalskoj uniformi prije 12 godina pokazivao štakom, ljut na HDZ, danas se u toj zgradi i dalje nalazi HDZ, ali i odvjetnički ured njegova sina.

“Mogu reći da me prvenstveno cijeli taj proces usmjerio u te pravničke vode. Dakle i on je po struci diplomirani pravnik, a s obzirom na to da se to događalo u nekom razdoblju mog sazrijevanja, mislim da je bio sasvim logičan izbor da krenem i ja tim stopama. U meni se rodila želja i motiv da jednog dana, a došli smo do tog dana, da sa svojim znanjem pomognem njemu da konačno okonča taj postupak i dođe do oslobađajuće presude”, poručuje sin Filip.

A okončanje se ne nazire. Sutkinja Tanja Pavelin koja mu trenutačno sudi izabrana je na Visoki kazneni sud, pa će od 1. siječnja cijeli postupak opet krenuti ispočetka. 

Tags

Povezani Članci

Close