Sport

ATLETIKA David Šalamon postao mlađeseniorski prvak Hrvatske na 400 metara

Atletičari AK Slobode ostvarili su sjajne rezultate na početku sezone

U dvorani na Zagrebačkom velesajmu, Dvoranskim prvenstvom Hrvatske za mlađe seniore i seniorke jučer je počela ovogodišnja dvoranska sezona za atletičare. Atletičari Slobode i ovog su puta bili i više nego uspješni, posebice u disciplini na 400 m.  

David Šalamon pobijedio je na 400 m (48,85), a u istoj utrci Gabrijel Stojanović bio je 2. s vremenom 49,10. Štafeta AK Slobode (3:23,02) u sastavu Valentino Bečeheli, David Šalamon, Karlo Marciuš i Gabrijel Stojanović također se okitila zlatom ispred favoriziranog zagrebačkog Agrama i Karlovca.

Od ostalih članova kluba nastupili su Andrea Vuradin u skoku u vis koja se plasirala na 4. mjesto (155 cm), dok je Jan Ožeg u bacanju kugle bio 5. (11,99 m), a Ana Majdak u istoj disciplini 6. (10,36 m). Prema broju osvojenih medalja AK Sloboda je osvojila 5. mjesto od 16 klubova koliko ih je sudjelovalo na ovom natjecanju.

Treba napomenuti da Sloboda na ovo natjecanje nije poslala sve svoje najbolje atletičare pa je time uspjeh na početku dvoranske sezone znatno veći.

Tags

Povezani Članci

Close