IzdvojenoLokalno

AUDIO Što župan Čačić misli o izjavi gradonačelnika Ivanca o prijenosu osnivačkih prava škola lokalnoj zajednici?

Interesi djece neće se prodati za malo političkih "poenčeka"

Župan Čačić na svoj je osebujan način komentirao izjavu gradonačelnika Ivanca Milorada Batinića o prijenosu osnivačkih prava škola na lokalnu zajednicu.

Gradonačelnik se samo šali. Nije poznat kao duhovit čovjek, ali javila se i ta osobina kod njega nakon dugo godina. Zanima me kako se toga nije sjetio za vrijeme župana Štromara?- rekao je Čačić.

Istaknuo je kako se u Ivancu ulagalo za vrijeme kad je on bio župan i to u 2 škole, u iznosu preko 40 milijuna kuna te da se dan danas plaćaju te rate. I ponovno se ulaže u škole, što zna i gradonačelnik.

-Narod ima dvije narodne- svatko se češe tamo gdje ga svrbi i drž te lopova. Gradonačelniče, svi znaju, da za razliku od vas, kad nešto kažem – to je tako.- nastavio je župan.

Problem koji razdvaja mišljenja gradonačelnika Ivanca i župana, je dogradnja Osnovne škole u Ivancu. I dok razmjerice traju, dogradnje nema.

Župan je dodao da, ako dođe do toga, Županija će dati svojih 35% udjela preko modela JPP, Grad Ivanec svojih 10%, ali siguran je da ministrica Divjak i ministar Štromar neće.

Prodaja interesa djece za malo političkih “poenčeka” je sramotna. Ako je išta u ovoj Županije po europskim kriterijima, onda je to obrazovanje- rekao je Čačić te dodao da Varaždin ima Europski centar izvrsnosti, a takvih je samo 24 u svijetu.

Tags

Povezani članci

Back to top button
Close
Close