LokalnoVijesti

Batinić: Uvjereni smo da će HNS imati Klub zastupnika

Nakon izbora napravit će analizu kako bi vidjeli što se dogodilo, ali, ističe, činjenica je da su mala izlaznost birača i korona ostavile trag

Gradonačelnik Ivanca, HNS-ov Milorad Batinić rekao je u nedjelju nakon rezultata izlazne ankete prema kojoj HNS na parlamentarnim izborima osvaja jedan mandat, kako vjeruje da će HNS uspjeti formirati Klub zastupnika, iako je za to potrebno tri zastupnika.

– Očekivanja su jedno, ali zato kažem, pričekajmo do kraja, neka DIP odradi posao – rekao je Batinić u razgovoru za N1, odgovarajući na komentar da su u HNS-u nedavno izjavljivali da očekuju tri do četiri mandata.

Nakon izbora napravit će analizu kako bi vidjeli što se dogodilo, ali, ističe, činjenica je da su mala izlaznost birača i korona ostavile trag.

– Nisam rekao da su birači krivi. Birači očito nisu dovoljno kvalitetno prepoznali ono što smo govorili u kampanji i naš rad u zadnje tri godine kada smo bili dio Vlade – rekao je, dodavši da je i na njima samima greška jer nisu dovoljno kvalitetno iskomunicirali svoj dosadašnji rad.

Na komentar da su birači možda kaznili HNS-ovo “pretrčavanje iz tabora u tabor”, Batinić je uzvratio da je HNS na izborima 2016. osvojio preferencijalne glasove i svoje mandate te da kada su ušli u koaliciju s HDZ-om, interes Hrvatske im je bio ispred interesa stranke.

“Nije prvi puta, nije niti zadnji. I prije smo stavljali interese građana ispred, nego sada. Očito da to nismo dovoljno kvalitetno iskomunicirali s biračma”, ocijenio je.

(Hina)

Povezani članci

Back to top button
Close
Close