LokalnoVijesti

BERETINEC Nikola Žganec: „Nedolazak vijećnika koji su zahtijevali sjednicu klasičan je prikaz politikanstva i neozbiljnosti!“

Predan je zahtjev za sazivanje Izvanredne sjednice vijeća

Dana 3. siječnja 2020. godine na inicijativu načelnika Igora Kosa i zamjenika Matije Kefelja, predsjedniku vijeća Nikoli Žganecu predan je zahtjev za sazivanje Izvanredne sjednice vijeća Općine Beretinec kojeg potpisuje sedam vijećnika.

Vodeći se idejom glavnih inicijatora da komunalnom redaru Nenadu Ožingeru treba povisiti plaću, na sjednici 20. siječnja 2020. godine trebao se izglasati model kako i na koji način osigurati sredstva za povišenje spomenute plaće. Prijedlog načelnika i zamjenika je da se kompletna povišica napravi iz naknade predsjednika vijeća, dok je predsjednik vijeća dao prijedlog da se njegova naknada smanji za 46%, zamjeniku 10% i načelniku 6%. Isto tako, predsjednik vijeća Nikola Žganec je u pojašnjenju Odluke pojasnio kako će donirati ostatak godišnje naknade u 100%-tnom iznosu za kupnju radnih knjiga učenicima roditelja kojima je potrebna pomoć ili za pomoć starijim i nemoćnim mještanima.

Tada dolazimo do apsurdne situacije i na najniži oblik politikanstva! Sazivatelji koji su svojim potpisom tražili Izvanrednu sjednicu, na sjednicu nisu mogli doći! Odnosno stigao je samo jedan vijećnik koji podržava solidarno i kompromisno rješenje predsjednika vijeća. Nije moglo doći čak šest članova što je i razlog zbog kojeg sazvana sjednica nažalost nije imala postignuti kvorum, te se ista mora ponovo zakazati u roku od 10 dana. Ne ulazimo u opravdanost nedolaska, ali možemo pretpostaviti razloge zašto kvoruma nije bilo.

Da nije žalosno bilo bi smiješno! U jednoj maloj općini da se ljudi vole baviti ovakvim stvarima, stvarno nema smisla. Ali poznavajući karakter i način funkcioniranja načelnika i njegovog zamjenika, mnoge ova situacija ne čudi.

Spomenuti vijećnici su izabrani voljom mještana, a oni nažalost pristaju na ovakav cirkus načelnika i njegovog zamjenika. Ovo je omalovažavanje institucije općinskog Vijeća i prikaz klasičnog politikanstva i političke neozbiljnosti!

Na Izvanrednoj sjednici prisutni su bili sljedeći vijećnici:
Nikola Žganec (HNS), Marko Trakoštanec (HNS), Neven Kos (HNS), Hrvoje Kapeš (HSS), Marko Jurišak (HSS)
dok su izostali: Božidar Novoselec (HDZ), Mirko Koprek (HDZ), Davor Mavrić (HDZ), Željka Šinko (HNS), Kristijan Cukor (HNS) i Melita Boršćak (HNS).

Tags

Povezani Članci

error: Content is protected !!
Close