Blog

Bez ega, misli i život postaju nam puno ljepši

U životu treba njegovati pozitivne misli i pozitivniji život

Bilo da je neka misao sjećanje, primjerice naše prošlosti, ili nešto što još nismo doživjeli, ili pak je misao nešto što se ne događa nama, misao jest misao. I koliko god usko naše poimanje da za njih, moramo biti usko vezani, to nikako ne treba biti slučaj.

Mnogi od nas susreli su se sa sindromom „nelagodne“ prošlosti, što znači ako trenutno ne proživljavamo neka iskustva, da ih stalno u umnim obrascima trebamo njegovati.

Isto je s lijepim mislima koje su nas okruživale u životu. Njima želimo biti što više okruženi i njih njegovati, jer je mnogo lakše s lijepim mislima živjeti i biti u balansu sa stvarima koje su sastavni dio puta na zemlji. Osobne misli koje nosimo možemo podijeliti u iskustva koja su nam te misli donijele, kao i emocije koje smo imali vežući se uz određene misli ili umne obrasce koje smo kreirali po tom toku misli.

Dakle misli mogu biti u našoj prošlosti, mogu postojati u sadašnjem trenu, a mogu biti misli koje se nisu još dogodile, jer naš osobni život još teče. Svatko ima svoju paletu misli, kao i samog umnog procesa koji njeguje sa sobom. Onog trena kada odlučimo odbaciti klasičnog remetitelja našeg unutarnjeg mira, pod nazivom ego, mi možemo uspjeti iščitati i vibrirati u harmoniji s mislima, koje ustvari želimo. Svakako je snaga uma velika i ne moramo se bojati obojati svoj um ljepšim umnim obrascima, tokom misli ili bilo čim što bi nam moglo pomoći da budemo punija i sretnija osoba.

Vježbe uma za ljepši misaoni proces

Mnoge su vježbe koje se njeguju još od davnina i koje daju velike rezultate u kreiranju ljepšeg i kreativnijeg misaonog procesa, koji će nas više usrećiti. Mnogo više će nas usrećiti nego isprazno trošenje misli, na nešto što niti trebao biti dio našeg puta.

Ako nam je netko nanio nekakvu bol ili patnju, ako se ona dakle sada ne događa, zaista nismo primorani njegovati 30 loših neugodnih iskustva koje nam mogu poremetiti cijeli životni put, koji priželjkujemo.

Ne vjerujem da ima baš osobe koja voli namjerno misliti loše misli koje su mu se dogodile, ali također takve osobe najčešće pomisle da su bespomoćne te da nemaju utjecaj na ishod misli koji im se može kreirati u umu, potom nastaniti u tijelu, a i izbaciti cijeli energetski sustav iz balansa.

Svako mora pronaći svoj obrazac

Misli same po sebi nose jedinicu elektro-magnetske vibracije, pa samim time i izbor misli može uvelike utjecati na ishod okruženja u kojem vibriramo. Kada sam se prvi put upustila u vode meditacije imala sam 14 godina. Tada sam na početku našla trik koji mi je bio super u ondašnjem trenutku, jer mi je pomogao da zaustavim misli jako brzo.

Kod mene je palilo da u toku procesuiranja uma bez misli, ako se one pojave, u umu okinem fotku. Dakle kada mi se misao pojavila, a nije mi trebala tog trena, iste sam je sekunde pretvorila u imaginarnu fotografiju. Tako i drugu i petu i desetu misao koja je naišla, dok nije ostao samo smiren um i duh u tijelu.

Svatko ima neki svoj način, koja mu može pomoći da se izbaci na pozitivne i visoko vibrantne misli. Samo treba naći što pali baš kod samog sebe. Sve je to uvelike lakše ako ego nije u nama, kao ni razna uvjerenja koja smo opet mislili da trebamo imati.

 

IZJAVA O ODRICANJU ODGOVORNOSTI: Sadržaj, stavovi i mišljenja izneseni u blogu su autorovi i ne predstavljaju stavove portala sjeverni.info.

Tags

Povezani članci

Back to top button
Close
Close