NajaveVaraždinska županija

BICIKLIJADA “Županija na dva kotača” Imate bicikl i volite biciklirati? Ovo je idealna prilika za vas

Priroda, sport, druženje

Turistička zajednica Varaždinske županije i Varaždinska županija, u sklopu Dana Varaždinske županije, 16. rujna organiziraju biciklijadu zanimljivog naziva Županija na dva kotača.

Za tu priliku pripremljene su četiri kružne rute: Ludbreška, Varaždinsko-toplička, Novomarofska i Ivanečko-lepoglavska, koje povezuju 6 gradova i brojne općine u Varaždinskoj županiji, a sve s ciljem promocije postojećih i budućih cikloruta, koje su dio projekta razvoja cikloturističke mreže.

Na svakoj od ruta nalaze se četiri odmorišta na kojima sudionici dobivaju potvrdu (i mali poklon), a kad ih skupite sve četiri s jedne rute, ili kombinirajući pojedine rute, osiguran vam je obrok u jednom od restoranskih objekata na ruti.

Ova biciklijada je karakteristična po tome što svoju vožnju možete započeti na bilo kojem dijelu ruta od 10 sati pa nadalje, ali morate završiti do 17 sati.

Ukoliko se umorite na jednoj od ruta, ili odlučite spojiti nekoliko ruta, ili pak ste samo željni isprobati nešto novo, za sve sudionike osiguran je besplatni prijevoz vlakovima prema voznom redu Hrvatskih željeznica po Županiji.

VAŽNA NAPOMENA: Zbog sigurnosnih razloga djeca do 9 godina ne mogu sudjelovati na biciklijadi, a ona od 9 do 14 godina smiju sudjelovati uz predočenje biciklističke vozačke dozvole. Nošenje zaštitne kacige predlaže se svim sudionicima biciklijade, dok je za djecu do 16 godina ona obavezna.

U slučaju bilo kakvih problema na raspolaganju vam je naša služba pomoći, koju u svakom trenutku možete nazvati na broj 098/968-7850.

Više informacija o rutama sa linkovima za pregled i preuzimanje potražite na https://bit.ly/2NWAFF5

Tags

Povezani Članci

Close