HrvatskaNajaveZabava

BIT ĆE ODLIČNO Vatrogasci spremaju veliku vatrogasnu zabavu za Martinje u zagrebačkom Boogaloou

Vatrogasci su hrvatski raznožanrovski glazbeni sastav osnovan 1991. godine u Zagrebu

Vatrogasci ponovo u Boogaloou!  

Velika vatrogasna zabava održat će se na Martinje u subotu, 9. studenog!

Vatrogasci su hrvatski raznožanrovski glazbeni sastav osnovan 1991. godine u Zagrebu.

Prva “vatrogasna” melodija snimljena je krajem 1991. godine pod nazivom “Vatrogasac Mirko”.

Tiho (Tihomir Borošak) i Deki (Dean Parmak) kompanjoni u smislu studijskog rada, snimili su je tijekom jednosatne pauze dok su čekali sljedećeg klijenta. Pošto je trebalo pjesmu i otpjevati pozvali su Bubija (Vladimir Pavelić), tadašnjeg kolegu iz pratećeg banda Jasne Zlokić. “Vatrogasac Mirko” je ubrzo postala najpresnimavanija pjesma među glazbenicima.

Po njoj su Vatrogasci i dobili ime. Uslijedile su “Ritam iza denser”, “Više-manje, manje više” i “Ženićute”. Nakon što su te četiri melodije napravile čudo, diskografska kuća “Euroton” ponudila se za izdavača te je u lipnju 1992. izašao prvijenac pod nazivom “Vatrogasna zabava vol.1”.

To je prvi i zadnji album na kojem su Vatrogasci djelovali kao trio. Dean Parmak zbog privatnih razloga napušta band i ostaju samo Tiho i Bubi te snimaju još tri albuma; Tiho piše pjesme i aranžmane, a Bubi pjeva. Nakon četvrtog albuma (Vatrogasna zabava vol.4) Bubiju je dosadilo i potpisuje petogodišnji ugovor s Novim fosilima kao bubnjar i vokal.

Tiho nalazi novog pjevača Mladena Martinovića-Dugog i s njime nastavlja vatrogasnu produkciju te su do danas snimili još osam albuma.

Početkom 2007. Dugi napušta Vatrogasce također zbog privatnih obaveza, a Gugi (Goran Borošak) nastavlja kao novi (treći) vokal.

Sastav je najpoznatiji po obradama pjesmama drugih autora te njihovom parodiranju, pretvarajući ih u narodnjačku glazbu.

Uz obrade, sastav snima i autorske skladbe. Do sada su snimili 12 studijskih albuma, te jedan kompilacijski.

Cijena ulaznica u pretprodaji je 50 kuna, na dan će koštati 70 kuna, a mogu se kupiti na blagajni kluba (10-16h), u Dirty Old Shopu, Rockmarku ili preko sustava Entrio.

Tags

Povezani Članci

Close