IzdvojenoPolitikaVijesti

Bivši HDZ-ov načelnik Lobora, otac Plenkovićevog bliskog suradnika osuđen na dvije godine zatvora!

Znate li o kome je riječ!?

Andrija Smetiško, bivši HDZ-ov načelnik Općine Lobor, na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno je osuđen na djelomičnu uvjetnu kaznu od dvije godine i četiri mjeseca zatvora zbog malverzacija s novcem općine te novcem humanitarne udruge za program “Pomoć u kući starijim osobama.”

10 mjeseci mora odslužiti iza rešetaka, dok mu se ostatak od godinu i pol dana zatvora mijenja uvjetnom kaznom uz rok kušnje od četiri godine. 

Sutkinja Sanja Mazalin izrekla mu je i mjeru zabrane obnašanja dužnosti u tijelima lokalne samouprave u trajanju od tri godine, a obvezala ga je da u roku  od godinu dana Općini Lobor vrati 56.787 kuna, dok u roku od dvije godine u državni proračun mora uplatiti 309.300 kuna, koliko je prema optužnici, uzeo s računa humanitarne udruge.

Ako u zadanom roku ne vrati novac, uvjetna osuda će mu se opozvati.

Prema optužnici, teretio se da je od 2009. do 2013. krivotvorio putne naloge te je tako oštetio Općinu Lobor, a sud nije povjerovao u dokumentaciju koju je priložio kako bi opravdao brojna putovanja. Teretio se i da je neuredno vodio knjige te da je s računa Loborske humanitarne udruge podizao novac koji je trošio u privatne svrhe.

Iako njegovu sinu Miroslavu to ne bi trebalo smetati na njegovoj visokoj poziciji, važno je spomenuti da je upravo on jedan od članova vladajuće stranke koji svoju fotelju ima jako blizu Predsjednika Vlade Andreja Plenkovića.

 

Tags

Povezani Članci

error: Content is protected !!
Close