NajaveVijesti

Blagdan svetog Mihaela i Dan policije za Policijsku upravu varaždinsku i ove će se godine obilježiti nizom aktivnosti

U  utorak, 24. rujna 2019. godine  od 8 do 12 sati

Obilježavanje započinje u  utorak, 24. rujna 2019. godine  od 8 do 12 sati kad je predviđena tradicionalna akcija dobrovoljnog darivanja krvi za djelatnike Policijske uprave varaždinske u dvorani Policijske uprave u Varaždinu, Milčetićeva 10.

Centralni dio obilježavanja predviđen je za srijedu, 25. rujna 2019. godine, prema slijedećem programu :

8.00   polaganje vijenaca na spomen obilježje stradalima u Domovinskom ratu na Gradskom groblju Varaždin

9.00   sveta misa u Varaždinskoj katedrali

10.00     polaganje cvijeća u spomen sobi i kod spomen panoa Policijske uprave varaždinske u zgradi Augusta Cesarca 18

12.00     svečana akademija u HNK Varaždin

Istog dana, dakle u  srijedu, 25. rujna 2019. godine od 10 do 13 sati, planira se Taktičko-tehnički zbor Policijske uprave varaždinske na Kapucinskom trgu, na kojem će se izložiti policijska vozila, oprema i tehnika, prezentirati rad policije po rodovima i prikazati vježba policijskih službenika.

Tijekom navedene aktivnosti, s početkom u 10 sati, također na Kapucinskom trgu, održat će se prezentacija i aktivnosti po preventivnom projektu Lily (koji se obilježava 22. rujna – Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama). Podršku ovom projektu daju Povjerenstvo za ravnopravnost spolova  Varaždinske županije, Županijski tim za sprječavanje i borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji Varažinske županije, Zaklada za prevenciju kriminaliteta Varaždinske županije «Sveti Mihael» i producentica, scenaristica i aktivistica Jelena Veljača.

U 11.15 sati predviđena je pokazna vježba Interventne jedinice policije.

Iz policije naglašavaju kako će se u slučaju lošeg vremena, cijela aktivnost predviđena za Kapucinski trg održati u balonu ŠD Graberje u Varaždinu.

Tags

Povezani Članci

error: Content is protected !!
Close