HrvatskaNajaveZabava

BOOGALOO CLUB Christian Death nakon deset godina opet u Zagrebu uz support kultnih dark rockera Phantasmagoria

Christian Death su osnovani 1979. godine u Los Angelesu, a njihov prvi album "Only Theatre Of Pain“, koji je ubrzo postao klasik post punk i gothic scene

Zagreb – Kontroverzne američke death/goth rock legende Christian Death će nakon deset godina ponovo doći u Zagreb!

Nastupit će u sklopu svoje europske turneje “Behind The Veil”, u sklopu koje će nastupiti i na najvećem goth festivalu na svijetu u njemačkom Leipzigu, u srijedu 29. svibnja u zagrebačkom popularnom klubu Boogaloo.

Kao posebni gost nastupit će lokalne dark rock legende Phantasmagoria.

Christian Death

Da se prisjetimo, Christian Death su osnovani 1979. godine u Los Angelesu, a njihov prvi album “Only Theatre Of Pain“, koji je ubrzo postao klasik post punk i gothic scene, odmah se probija do samog vrha alternativne scene.

U osamdesetima Christian Death postaju uz The Sisters Of Mercy, The Cure, The Mission, Bauhaus, Joy Division jedan od najuspješnijih gothic bendova, a njihovi singlovi “Sick Of Love“, “This Is Heresy“, “Zero Sex“ i “Church Of No Return“ dolaze do prvih mjesta top-lista.

U devedesetima objavljuju dva prava remek-djela, albume “Prophecies“ (1996.) zasnovan na proročanstvima Nostradamusa i trilogiju na temu religije “Pornographic Messiah“ (1998.) na kojem su sudjelovali i članovi poznate britanske metal grupe Cradle Of Filth.

2008. godine su objavili hvaljen album “American Inquisition 2008” kada su iI posljednji puta nastupili u Hrvatskoj.

Posljednji album “The Root Of All Evilution” su objavili 2015. godine i dobili odlične kritike.

Christian Death je američki muzički magazin Rolling Stone uvrstio u “Top 10 Goth bands of all time“ i proglasio jednim od najutjecajnijih bendova svih vremena.

Ovo će biti njihov peti posjet Zagrebu gdje su prvi puta nastupili 1990. godine u prepunoj dvorani Pauk-SKUC te ujedno šesti posjet Hrvatskoj.


Valor


Atraktivna basistica Maitri

“Zagrebački mračnjaci” kako ih mediji zovu, grupa Phantasmagoria prošle godine je navršila tridesetu godinu postojanja koju su obilježili sjenim koncertom u zagrebačkom klubu Gjuro gdje su 18. svibnja 1989. godine održali svoj prvi koncert.

Ovaj koncert je nastavak obilježavanja trečeg desetljeća benda, nazvan “30 anniversary part 2”, a ovoga puta obilježavaju tridest godina od prvog koncerta pa će im se na pozornici pridružiti i neki bivši ćlanovi, a sama set lista će se sastojati uglavnom od “ranijih radova” a koji će na jesen trebali izaći na vinilu, kompakt disku i kazeti u izdanju Dallas Recordsa.


Phantasmagoria ispred legendarnog zatvoreng kluba Kulušić

Nakon koncerta će Tomi Phantasma puštat darkerske hitove.

Program će započeti u 20 sati, a cijena ulaznica iznosi 60 kn u pretprodaji te 80 kn na dan koncerta.

Tags

Povezani Članci

Close