LokalnoVijesti

Bosilj: Glasati on-line o ogromnom zaduženju Grada Varaždina je tragedija i kukavičluk!

Sazvati on-line sjednicu usred ljeta na kojoj se odlučuje o zaduženju grada putem municipalnih obveznica na nepoznati, ali ogroman iznos (ni gradski vijećnici još ne znaju o kojem iznosu se radi jer nisu nam predočeni svi materijali?!) kako bi se riješio pitanje baliranog otpada putem tzv. integralne nagodbe koja je zapravo integralna i savršeno organizirana otimačina javnog novca je tragedija, kaže Bosilj

Za petak 17. srpnja zakazana je 29. sjednica varaždinskog Gradskog vijeća, a jedna od točaka je “Prijedlog odluke o zaduženju Grada Varaždina izdavanjem municipalnih obveznica”.

O prijedogu je već kritički govorio nezavisni vijećnik Denis Mladenović, a sada se javio i SDP-ov vijećnik Neven Bosilj koji smatra da je sramotno o takvom ogromnom zaduženju grada glasati on-line i bez potrebnih materijala!

– Upravo sam dobio poziv na online sjednicu Gradskog vijeća za sljedeći petak 17.07.2020. u 13 sati.
Sazvati on-line sjednicu usred ljeta na kojoj se odlučuje o zaduženju grada putem municipalnih obveznica na nepoznati, ali ogroman iznos (ni gradski vijećnici još ne znaju o kojem iznosu se radi jer nisu nam predočeni svi materijali?!) kako bi se riješio pitanje baliranog otpada putem tzv. integralne nagodbe koja je zapravo integralna i savršeno organizirana otimačina javnog novca je tragedija.

To je kukavičluk vladajuće koalicije Čehoka i HDZ-a koji ne žele ni medije, ni javnost, a nemaju se hrabrosti ni suočiti s oporbenim zastupnicima uživo. Ali, ne samo da će se ovakvim kvazi spasonosnim rješenjem namiriti svi oni koji su izumili baliranje prije 15 godina i stvorili problem da bi sad mogli doći kao spasioci nego sad žele prodati i dionice Termoplina u vlasništvu grada Varaždina u zamjenu za bale. Prodaje se zlatna koka, a deseci milijuna kuna idu u džepove “potrebitih”.

Bez obzira na epidemiološku situaciju svih 25 vijećnika Gradskog vijeća mora se naći oči u oči, uživo uz prisustvo medija i zainteresirane javnosti i otvoreno raspraviti predložene točke. Napominjem da ministrova preporuka o mogućnosti sazivanja on-line sjednica ne može biti iznad Zakona i Statuta te pozivam predsjednika vijeća i gradonačelnika da pokažu hrabrost i promijene ovu sramotnu odluku – napisao je.

Tags

Povezani članci

Back to top button
Close
Close