Crna kronikaIzdvojenoLokalnoVijesti

BRAVO KLINCI! Na obali rijeke Bednje djeca našla bombu, otkriće odmah dojavili policiji

Na takav odgovoran način su zaštitili i spasili svoje i tuđe živote, kažu u PU varaždinskoj

Jučer, 2. lipnja oko 12.40 sati policijski službenici Policijske postaje Ludbreg zaprimili su dojavu djece kako su na obali rijeke Bednje u kanalu vidjeli bombu.

Na mjesto događaja izašli su policijski službenici Protueksplozijske zaštite Policijske uprave varaždinske koji su utvrdili da se radi o ručnoj bombi M-75, koja je bila u izrazito lošem stanju, gdje je uz prethodne uvjete i poduzete mjere osiguranja na mjestu pronalaska uništena.

Iz varaždinske policije pohvalili su reakciju i postupanje djece koja su odgovorno reagirali i odmah prijavili i potražili pomoć policije.

Spasili živote

– Na takav odgovoran način su zaštitili i spasili svoje i tuđe živote – kažu u PU varaždinskoj te ponovno skreću pozornost svim građanima da ne ostavljaju opasne predmete na mjestima koja su dostupna drugim građanima i na kojima može doći do neželjenih posljedica. Isto tako, ukoliko pronađete odbačene opasne predmete, ne dirajte, već pozovite policiju na 192.

Građane podsjećaju da ne ostavljaju i bacaju oružje, eksplozivna sredstva i druge opasne predmete u šumi, kontejnerima ili bilo kojim drugim mjestima dostupnim građanima i djeci, gdje postoji mogućnost njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja.

Akcija Ministarstva unutarnjih poslova „Manje oružja, manje tragedija“ od 2007. je u tijeku, te u sklopu nje građani mogu dragovoljno policiji predati sve vrste oružja i ubojitih sredstava.

Predajte oružje bez sankcija

Važno je istaknuti, da svi građani navedena sredstva mogu predati bez sankcija, odnosno neće biti niti prekršajno niti kazneno prijavljivani. Predaja je anonimna!

Savjetujju i ovom prilikom da oružje i eksplozivna sredstva građani ne donose sami u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja, već da nazovu policiju na broj 192 ili najbližu policijsku postaju.

– Po navedena sredstva ili oružje doći se posebno osposobljeni policijski službenici u civilnoj odjeći i s vozilom bez policijskih oznaka. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno može informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92 – poručili su iz policije.

Tags

Povezani Članci

Close