Lokalno

BRAVO! Općina Vidovec jedna od rijetkih gdje su cijene odvoza otpada smanjene

Općina brine o svojim stanovnicima

Česta tema ovih dana je povišenje cijena odvoza komunalnog otpada, a Općina Vidovec jedna je od rijetkih gdje je došlo do smanjenja cijene.

U Općini Vidovec u potpunosti su oslobođeni plaćanja odvoza smeća svi samci, staračka domaćinstva od 65 godina nadalje, kao i korisnici zajamčene minimalne naknade. Već niz godina provodi se selekcija otpada na kućnom pragu, a domaćinstvima je na raspolaganju mogućnost odvajanja otpada u pet različitih posuda i vreća.

Tome zasigurno doprinosi i dobra suradnja općine s poduzećem Čistoća iz Varaždina, koja odvozi smeće na području Općine Vidovec. Općina se javila na natječaj Fonda za zaštitu okoliša putem kojeg će se nabaviti posude za plastiku u vrijednosti preko 300.000 kuna, a i prošla je na natječaju za sredstva iz EU fondova (Operativni program konkurentnost i kohezija) u iznosu od 1,2 milijuna kuna koja će se iskoristi za edukaciju stanovništva u razvrstavanju otpada.

Intezivno se radi i na traženju lokacije za izgradnju reciklažnog dvorišta, kojim će se žiteljima općine osigurati zbrinjavanje ostalog otpada koji se ne sakuplja putem gore navedenih postojećih posuda.

-Naš cilj je da Općina Vidovec preuzme primat kao zelena i energetski učinkovita općina, a tome zasigurno doprinosi uz spomenute projekte i postavljenje LED rasvjete. Za cijelu općinu napravljen je projekt zamjene postojećih rasvjetnih tijela javne rasvjete, a do sada je postavljeno 320 novih rasvjetnih tijela. Za ovu godinu se predviđa postavljanje još 70 novih rasvjetnih tijela. -napomenuo je načelnik općine, Bruno Hranić.

Tags

Povezani članci

Back to top button
Close
Close