Crna kronikaVijesti

BROJKE SU PORAŽAVAJUĆE! Pojačani nadzor policije zabilježio ovo, stanje u prometu sve je gore!

U razdoblju od 19. do 23. travnja Policijska uprava međimurska provela je pojačane različite preventivno - represivne aktivnosti

U razdoblju od 19. do 23. travnja Policijska uprava međimurska provela je pojačane različite preventivno – represivne aktivnosti u cilju održavanja povoljnog stanja sigurnosti na području Međimurske županije. 

Tijekom poduzimanja pojačanih mjera i radnji kontrolirano je ukupno 280 vozila i 485 osoba, kojom prilikom su utvrđena 66 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama (uglavnom se radilo o prekršajima vožnje pod utjecajem alkohola – 12 prekršaja, prije stjecanja prava na upravljanje – 9 prekršaja, ne postupanje po znakovima policijskog službenika – 3 prekršaja, nepoštivanje crvenog svjetla – 1 prekršaj i dr.), 5 prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira (2 prekršaja iz članka 13. – tuča, 3 prekršaja iz članka 17. – vrijeđanje i omalovažavanje policijskih službenika), 11 prekršaja iz Zakona o osobnoj iskaznici (članak 16. neimanje kod sebe osobne iskaznice), 2 prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga (1x 2,9g i 1x 3,9g marihuane) te 2 prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji.

Kod poduzimanja pojačanih mjera i radnji u tri objekata (1 kladionica i 2 ugostiteljska objekta) provedene su racije kojom prilikom su utvrđena 3 prekršaja iz Zakona o osobnoj iskaznici.

Također, u jednom navratu pružena je suradnja Mobilnoj jedinici carine utvrđen je jedan prekršaj po Zakonu o fiskalizaciji u prometu gotovinom, priopćili su iz PU međimurske.

Tags

Povezani Članci

Close