Crna kronikaVijesti

Brutalno pretukli saborskog zastupnika na varaždinskom nasipu: Podignuta optužnica

“Zaklat ćemo te, znamo gdje si doma” prijetili su Stričaku!

Podignuta je optužnica protiv trojice mladih nasilnika koji su lani u srpnju pretukli i opljačkali poznatog saborskog zastupnika HDZ-a Anđelka Stričaka iz Varaždina.

Za kaznena djela razbojništva, teške tjelesne ozljede i prijetnje optuženi su Siniša (19), Dario (26) i Đani (21). Malodobni Kristijan (17) niije obuhvaćen tom optužnicom, već drugim postupkom.

Prema optužnici, četvorka je Stričaka napala oko 22.30 sati dok je trčao u Varaždinu, u predjelu Beli Kipi u produžetku Kumičićeve prema dravskom nasipu.

Najprije su tražili novac, a nakon što im je rekao da ga nema počeli su ga udarati šakama i gušiti na tlu. U napadu zadobio je “prijelom lijeve očne šupljine i medijalnog zida gornjočeljusnog sinusa, s krvarenjem i utiskivanjem mekih tkiva očne šupljine u sinus”.

Osim toga zadobio je i “razderotinu na lijevoj strani čela, krvni podljev vjeđa lijevog oka, manji krvni podljev spojnice desnog oka i manji traumatski otok mrežnice oba oka”.

“Zaklat ćemo te, znamo gdje si doma”, prijetili su mu dok su ga tukli na tlu.

Ukrali su mu mobitel iPhone vrijedan 4500 kuna koji je bio u eutiju s iskaznicom saborskog zastupnika i zdravstvenom iskaznicom.

Jedan od napadača mu je iz ruku istrgnuo i majicu koju je bio skinuo kako bi zaustavio krvarenje.

Potom su ga natjerali da krene prema šumi vičući za njim: “Znaš da znamo gdje si doma, gdje si doma, koja ti je ono adresa“.

“Čak sam im rekao neku adresu, više se ne sjećam koju, uglavnom nepostojeću. Krenuo sam prema šumi, a oni još par metara za mnom. Prijetili su da ne zovem policiju jer će me zaklati”, rekao je Stričak tijekon istrage.

Nakon napada završio je u varaždinskoj bolnici. Prvooptuženi Siniša branio se šutnjom, a Dario i Đani i dalje su u bijegu te je za njima raspisana tjeralica. 

Tags

Povezani Članci

Close