VijestiZabava

Budite se iz sna, a srce vam tuče ko ludo!? Razlog je puno ozbiljniji od obične noćne more

Česti osjećaji stresa i anksioznosti

Budite se iz sna, a srce vam tuče kao ludo.  Česti osjećaji stresa i anksioznosti mogu potaknuti otpuštanje u krv onih hormona koji pojačavaju rad srca. Uz samo prebrzo kucanje srca nakon buđenja, ljudi s ovim problemom se još mogu boriti s nemogučnošću dobrog odmora, plitkim disanjem i kratkim dahom.

Sljedeći u nizu razloga je prehrana koja ima veliku ulogu u kvaliteti sna (pogotovo nakon obroka pojedenih kasno u danu). Konzumiranje šećera prije odlaska na spavanje može jedan od čimbenika ubrzanog kucanja srca, kao i konzumiranje kofeina.

Uz kucanje srca, kao simptomi javljaju se još nervoza, anksioznost ne nemogućnost spavanja.

Anemija je još jedan od razloga zbog kojih se budite s brzim otkucajima srca. Osobe s anemijom nemaju dovoljno crvenih krvnih zrnaca koji cirkuliraju tijelom što dovodi do brojnih problema, a jedan od njih je i brzo kucanje srca.

Možda čak i nelogičan razlog, ali navodno je i nedostatak sna jedan od razloga buđenja s jakim kucanjem srca. Jedno istraživanje provedeno u SAD-u je pokazalo kako nakon samo 24 sata nedostatka sna sudionici osjećaju povećanje otkucaja srca i krvni im se tlak automatski podiže, piše RTL.hr.

Tags

Povezani članci

Back to top button
Close
Close