IzdvojenoVijesti

BUDITE SPREMNI: Slijedi vrhunac toplinskog vala, izdana upozorenja, a ono neočekivano dolazi idućeg tjedna!

Izdan meteoalarm!

Sunčano, vruće i sparno bit će diljem Hrvatske do nedjelje,a u subotu će u većini krajeva biti vrhunac ovog prvog ovogodišnjeg toplinskog vala.

No i dale postoji mogućnost za pokoji pljusak i grmljavinu, pa i olujno nevrijeme, uglavnom slabijeg intenziteta nego u utorak, piše HRT.

Sljedeći nam tjedan donosi znatno nestabilnije vrijeme, osobito u kopnenom području, gdje će biti velika vjerojatnost mjestimične povremene kiše, grmljavine, olujnog nevremena i tuče, a i temperatura zraka bit će niža nego u ovome tjednu.

Danas će u središnjoj Hrvatskoj će prevladavati sunčano, uz slab do umjeren jugozapadni vjetar. Najniža jutarnja temperatura između 16 i 20 °C, a najviša poslijepodnevna od 31 do 34 °C.

Jugozapadnjak će puhati i u gorju i na sjevernome Jadranu, gdje će još prijepodne biti i juga. Dan će obilovati suncem, a poslijepodne će mjestimice postojati mogućnost za pljuskove s grmljavinom, poglavito u unutrašnjosti Istre te u dijelu Gorskoga kotara. Najviša dnevna temperatura predviđa se od 27 do 32 °C.

I na srednjem Jadranu sunčano i vruće, u unutrašnjosti Dalmacije uz malu vjerojatnost za pokoji pljusak. Najviša dnevna temperatura bit će između 30 i 33 °C. Jugo će sredinom dana oslabjeti i okrenuti na jugozapadni vjetar, na otvorenome ponegdje sjeverozapadni. More pritom malo do umjereno valovito, temperature većinom od 21 do 25 °C. Podjednako će biti i na krajnjem jugu Hrvatske, gdje će također četvrtak obilježiti sunce i vrućina. Najviša dnevna temperatura bit će oko 30 °C, ponegdje i do 33 °C.

I u petak i subotu na kopnu će biti većinom sunčano i vruće, čak i uz još malo višu temperaturu nego u četvrtak. A u nedjelju je vrlo vjerojatan dotok malo manje toplog te vlažnijeg zraka zbog čega će porasti vjerojatnost za pljuskove s grmljavinom, posebice na zapadu unutrašnjosti. Uz popuštanje vrućine u novome će tjednu biti nestabilnije vrijeme, prenosi Index.

Zbog vrućine je za veći dio Hrvatske u petak izdano i upozorenje Meteoalarma.

Tags

Povezani Članci

Close