Crna kronika

BUSTED Direktor tvrtke iz Preloga pokušao izbjeći plaćanje poreza od gotovo 4 milijuna kuna

Ali to nije sve!

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 50-godišnji mađarski državljanin kao direktor i odgovorna osoba trgovačkog društva s područja grada Preloga, tijekom 2016. i 2017. godine nabavljao dobra i usluge iz drugih država članica Europske unije, koje stjecanje nije evidentirao u poslovnim knjigama i poreznim prijavama društva niti je iskazao daljnju prodaju tako nabavljene robe u iznosu od 15.786.833,00 kuna, na koji je način propustio nadležnoj ispostavi porezne uprave obračunati, prijaviti i uplatiti obvezu poreza na dodanu vrijednost i oštetio Državni proračun u iznosu od 3.946.708,45 kuna.

Direktor je išao i stepenicu dalje

Nadalje, sumnja se da je pokušao ostvariti nezakonito pravo na odbitak pretporeza na način da je u poreznim prijavama i poslovnim knjigama društva evidentirao 29 računa jedne mađarske tvrtke za navodno obavljene usluge istraživanja tržišta, za koje je utvrđeno da su fiktivne i da te usluge u stvarnosti nisu obavljene.

Protiv 50-godišnjaka podnijet će se kaznene prijave zbog počinjenja kaznenih djela Utaja poreza ili carine, Povreda obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga i Krivotvorenje službene ili poslovne isprave nadležnom državnom odvjetniku., stoji u priopćenju PU međimurske.

Tags

Povezani Članci

error: Content is protected !!
Close