PolitikaVijesti

Čačić zahvalio glasačima na izlaznosti i poručio: EU izbori su pokazali da i velike i snažne stranke nestaju’

Reformisti su se uz IDS dokazali kao jedina, jaka regionalna stranka

EU izbori na koje su START Dalije Orešković, stranka Milana Bandića i HNS izlazili s tvrdnjama o svojoj snazi i mandatima, sa snažnom medijskom pompom, a Bandić i HNS i s velikim proračunom, pokazali su da te stranke nestaju pa čak i kad su kao START Dalije Orešković tek nastale.

Istovremeno, Reformisti su se uz IDS dokazali kao jedina, jaka regionalna stranka, u izbore su išli s jasnom porukom biračima da za razliku od IDS-a u koaliciji za njih nije realno očekivati mandat.

Dobili smo povjerenje svoje baze usprkos tome i na tome se svakom našem glasaču zahvaljujemo. Zahvaljujemo se i svim drugim glasačima koji su izašli na izbore – rekao je Čačić.

Udvostručili smo svoj rezultat regionalno u odnosu na Parlamentarne izbore, HDZ i SDP su zadržali svoje glasače, a HNS se sveo na 1/3.

Preuzimanje stabilne treće pozicije u Varaždinskoj županiji temelj je za preuzimanje prve na parlamentarnim i lokalnim. Naši glasovi su donja granica naših rezultata jer su dani od ljudi koji su svjesni da mi ne ulazimo u EU Parlament, a na izborima pred nama biti će isto tako svjesni i oni i drugi, da će njihovi glasovi sigurno dovesti Reformiste u Sabor i omogućiti zadržavanje uspješnog upravljanja Varaždinskom županijom.

Pojava Kolakušića je posljedica činjenice da se protestni glasovi odmiču od Živog zida koji se razotkrio kao stranka pojedinaca sklonih zloupotrebi sustava za osobne interese.

Tags

Povezani članci

Back to top button
Close
Close