LokalnoMagazinMeđimurska županijaNajmlađiNovosti iz županijaVijesti

Čakovečki vrtić Vjeverica održao Eko projektni dan

Vrtić Vjeverica, u sastavu Dječjeg vrtića Cipelica, u petak je održao Eko projektni dan. Naime, ovaj vrtić kandidirao se za dobivanje statusa eko-vrtića, a provođenje projektnog dana jedan je od važnijih koraka u ispunjavanju tog cilja.

Prije radionica na kojima su učili o važnosti očuvanja okoliša, sadnji cvijeća i izradi vrta s ljekovitim biljem, mališani iz dječjeg vrtića su sa svojim tetama  za roditelje pripremili kraći program. Podršku djeci i zaposlenicima vrtića dali su i čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač i zamjenik gradonačelnika Mario Medved.

Gradonačelnik Kovač tom je prilikom istaknuo da svi gradski vrtići mnogo ulažu i rade da bi djeca što ljepše i korisnije provela svoje vrtićke dane. Grad ulaže znatan novac, ne samo u obnovu zdanja,  već i u njihovo opremanje.

“Naši vrtići stalno uvode nove programe i mogućnosti, status eko-vrtića samo je jedna u nizu takvih aktivnosti, a sve to rezultira kvalitetno osmišljenim i odlično provedenim programima”, rekao je, među ostalim, gradonačelnik Kovač.

Nazočne je pozdravila i ravnateljica Dječjeg vrtića Cipelica, Gordana Šoltić Siladi, zahvalivši pritom Gradu na svemu što čini kako bi se visoki standard u vrtićima još poboljšao. Ova ustanova trenutno nabavlja nova velika igrala za sve svoje odjele, u to će uložiti 60 tisuća kuna, a Grad Čakovec će, u suradnju sa sponzorima,  donirati još velikih vanjskih igrala.

Inače, realizaciju projekta Eko projektnog dana, osim Grada Čakovca pomogli su i GKP Čakom, Gospodarska škola Čakovec, čiji učenici su sudjelovali u izradi vrta, te Osnovna škola Ivanovec, čija je vrtlarska grupa donirala ljekovito bilje. U sadnji biljaka pomogli su i gradonačelnik, njegov zamjenik i ravnateljica vrtića.

Povezani Članci

Close