Crna kronikaInfoIzdvojeno

Čisteći podrum pronašla torbe pune oružja i eksploziva

Evo što kažu iz PU varaždinske

Čisteći podrum kupljene kuće, osoba koja želi ostati anonimna, u hrpi starih stvari pronašla  je i dvije torbe pune nepoznatih predmeta. Kad je ugledala cijev pištolja žurno je pozvala policiju.

Dolaskom policijskog službenika za protueksplozijsku zaštitu  uz sve provedene mjere sigurnosti, iz torba su izvađena dva pištolja, cijev puške, pet ručnih bombi, 2.2 kilograma eksploziva i 320 komada streljiva raznih kalibara.

Oružje, a naročito ručne bombe, su bili  kompletno korodirani i kao takvi vrlo opasni, pa je zahvaljujući  pravilnom postupanju vlasnika objekta izbjegnuta tragedija.

FOTO: PU varaždinska

Vezano uz navedeno, ponovno apeliramo na građane da navedena sredstva ne ostavljaju i ne odbacuju na otvorenim javnim prostorima poput šuma ili parkova, kao i na odlagalištima otpada ili u kućama kao u ovom slučaju, zbog sigurnosti ostalih građana, posebice djece. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena i time bez sankcija za građane. Detaljne informacije o postupku predaje mogu se dobiti i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

Podsjećamo kako akcija „Manje oružja – manje tragedija“ još uvijek traje te pozivamo građane koji eventualno imaju neregistrirano oružje, streljivo ili minsko-eksplozivno sredstva kod kuće, da ih bez straha od sankcija predaju policiji. Napominjemo da građani ne donose sami oružje ili eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, čime je zajamčena anonimnost dojave, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način., stoji u priopćenju PU varaždinske.

Tags

Povezani članci

Back to top button
Close
Close