Vijesti

CROHOBICE Školarci iz Trnovca prikupili konac za izradu terapeutskih hobotnica za nedonoščad

Crohobice su specifične po tome što je njihov cilj humanitarni – izradom pletenih hobotnica one pomažu “Palčićima”, odnosno prerano rođenoj djeci.

Male heklane hobotnice služe tome da se stave u inkubator uz nedonoščad i da na taj način posluže ne samo kao ukras nego i kao “sredstvo umirenja” – jer svojim mekanim kracima hobotnice podsjećaju na pupčanu vrpcu. Njih se izrađuje od konca koji mora biti 100% pamuk, a postoje i jasni propisi o tome kakvo treba biti punjenje za glavu hobotnice.

Nakon sudjelovanja u inicijativi Imaš jaknu viška-donesi, nemaš jaknu-uzmi, školarci iz Trnovca prikupili su konac za izradu terapeutskih hobotnica za nedonoščad, a jedna od mama je i naheklala hobotnice.

Hobotnice nisu na prodaju, nego se daruju bolnicama. Ukoliko želite na bilo koji način pomoći u ovoj aktivnosti – idite na njihovu FB stranicu i stupite u kontakt s adminkama, od kojih je jedna i naša Varaždinka Željka Hojsak. I zbog njezinog angažmana – ali i općenite želje da pomognu “Palčićima” – Crohobice bi bile jako sretne da se mekane i tople ‘hobotnice’ uskoro pojave i u Varaždinskoj bolnici. Kako doznajemo, ova se grupa stalno povećava, a i neprestano stižu nove hobotnice – a vi se svakako možete priključiti ovoj lijepoj i humanoj aktivnosti bilo heklanjem ili pak kupnjom konca.

Povezani Članci

Close