LokalnoVijesti

„Da kuća postane dom” – u Novakovcu se uređuje kuća sestara Majhen

Uključite se i vi u humanitarnu akciju koju podržava i Jan Kerekeš

Iz dana u dan sve više je donatora koji se uključuje u Humanitarnu akciju „Da kuća postane dom”.

Budući da je akcija u punom jeku, zahvaljujući svima koji su se uključili, bilo donacijom financijskih sredstava, materijala ili pak izvođenjem radova, kuća u Novakovcu polako postaje „DOM”.

U proteklih nekoliko dana djelatnici tvrtke Elektro S Elektroinstalacije postavili su novu elektroinstalaciju, Ivica Zdelar i Meteor trgovina rade na vodoinstalaterskim i plinoinstalaterskim radovima. „Dimnjaci Zebec” postavili su potreban dimnjak. U tijeku su i zidarski radovi, postavlja se PVC vanjska stolarija, a sestre Majhen sa svojom ekipom mladih sudjeluju u čišćenju i planiranju.

U svemu pomaže i pruža veliku podršku glumac Jan Kerekeš kao “poznato lice” koje podržava kampanju i pomaže u pronalasku donatora.

Podsjećamo, humanitarnu akciju „Da kuća postane dom” pokrenula je i provodi „Zipka – Udruga udomitelja za djecu i mlade Varaždinske županije”. Pružajući pomoć mladima iz udomiteljskih obitelji u osamostaljivanju, Akcijom se prikuplja pomoć za četiri sestre, Mihaelu, Klementinu, Barbaru i Luciju Majhen, koje su ostale bez odgovarajuće roditeljske skrbi i unazad pet godina žive u udomiteljskim obiteljima. Mlađe sestre još su srednjoškolke, a dvije starije završile su srednju školu i zaposlile se, no jedna je još uvijek kod udomitelja. Sestre posjeduju roditeljsku kuću u Novakovcu, koja je prije početka akcije bila u takvom stanju da se u njoj nije moglo živjeti te joj je bila potrebna kompletna adaptacija.

Humanitarna akcija „Da kuća postane dom” traje do kraja svibnja. Bude li sve teklo po planu i ako se uključi dovoljno donatora financijskim sredstvima, materijalom i fizičkim radom, kuća u Novakovcu tada bi trebala biti i spremna za useljenje sestara Majhen.

Sredstva se i dalje mogu uplatiti na račun u Hrvatskoj poštanskoj banci, IBAN: HR8923900011500146046, dok se za ostale oblike pomoći potencijalni donatori mogu obratiti Udruzi “ZIPKA” na broj telefona: 092/354-7443 ili na e-mail: udomitelji.zipka@gmail.com.

 

 

 

 

Tags

Povezani Članci

error: Content is protected !!
Close