NajaveVijesti

DAN BEZ AUTOMOBILA 21. RUJNA 2019.: Varaždinski bicklisti vas očekuju!

Prijepodne u 11 sati je organizran okrugli stol

Udruga Varaždinski biciklisti poziva sve građane na treće obilježavanje Europskog tjedna mobilnosti u Varaždinu koje će se održati u ulici Augusta Šenoe 4 u prizemlju u subotu 21. rujna na Dan bez automobila!

Prijepodne u 11 sati je organizran okrugli stol o prometnoj infrastrukturi uz kavu, čaj i kolače za sve građane i predstavnike gradskih ureda koji sudjeluju u projektiranju prometne infrastrukture. Razgovor ćemo voditi uz kartu grada na kojoj je moguće ostaviti komentar i opis problema pojedinih kvartova ili koridora. Djeca su posebno dobrodošla!

U 18 sati počinje kritična masa biciklista – “INFRASCAPE STRIKE”, vožnja koridorom sjever-jug koji prolazi kroz centar, ukupno 10ak kilometara u trajanju 30-60 minuta ovisno o zadržavanju na pojedinim lokacijama od interesa za grupnu analizu. Kritičnu masu prati policija, a mlađi od 16 godina obavezni su nositi kacige.

U 19 sati slijede tri priče o iskustvu korištenja električnog bicikla.

Cijeli dan, od 9 do 18 sati očekuje vas besplatna popravljaona bicikala, koja će se osim u subotu održati u četvrtak i petak 19. i 20. rujna od 16 do 19h.

Sve navedeno počinje i završava u Šenoinoj 4 u prizemlju.

Tags

Povezani Članci

Close