PolitikaVijesti

DAN DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI: Udruga specijalne jedinice policije PU Varaždinske „RODA“ na Dinari, u Kninu i sv. Roku

4. i 5. kolovoza!

04.kolovoza 2019. predstavnici Udruge specijalne jedinice policije PU Varaždinske „RODA“ na 1.656 m nadmorske visine, na Dinarskom predjelu Ošjak, pridružili su se svim uvaženim gostima na svečanom otvorenju Spomenika Domovini u organizaciji Udruge veterana 7. GBR „PUMA“.

Također je upriličena i popratna edukacija prisutnih na temu „Spomenik Domovini“. Po završetku protokola i ručka, svi su helikopterima vraćeni natrag u Suhopolje Kijevsko, od kuda su se predstavnici Udruge specijalne jedinice policije PU Varaždinske „RODA“ uputili u Knin gdje su prisustvovali na prijemu ratnih zapovjednika iz Domovinskog rata kod predsjednice RH.

05. kolovoza 2019. predstavnici Udruge specijalne jedinice policije PU Varaždinske „RODA“ sudjelovali su u obilježavanju obljetnice VRO „Oluja“, Dana Domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja u Kninu, čemu je prethodio susret s predsjednicom RH gđom. Kolindom Grabar-Kitarović 04.08.2019.

Pripadnici specijalne jedinice policije iz Domovinskog rata, na najvišem platou Kninske tvrđave sudjelovali su u svečanosti podizanja državne zastave, dok je polaganje vijenaca, crvenih ruža i paljenje svijeća održano na trgu dr. Ante Starčevića uz spomenik hrvatske pobjede ´Oluja 95´, kako i vojnakrobatski ceremonijalni program.

U popodnevnim satima su se predstavnici udruge uputili u Sv. Rok gdje je povodom proslave obljetnice VRO „Oluja“ organizirano druženje ratnih pripadnika specijalne policije MUP-a RH. Nakon druženja u Sv. Roku održana je izvanredna izborna skupština Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata Republike Hrvatske.

Tags

Povezani Članci

error: Content is protected !!
Close