LokalnoVijesti

Danas održana prva stručna i informativna edukacija u prostoru Poduzetičkog inkubatora: Pogledajte što su sve građani mogli saznati!

Grad Ivanec- Info dani!

Grad Ivanec u realizaciji sa Poslovnom zonom Ivanec d.o.o. i Projektnim uredom Grada Ivanca za EU fondove danas je, u srijedu 24. travnja 2019 godine, u novouređenom prostoru Poduzetničkog inkubatora Ivanec, Vladimira Nazora 6/II, Ivanec od 10.00 sati počeo provoditi stručne i informativne edukacije.

U sklopu info dana održat će ih se još nekoliko, a njih za sve udruge (kulturne, sportske, socijalne, tehničke i sl.) održavaju predstavnice Ureda za udruge te zaposlenice Projektnog ureda Grada Ivanca za EU fondove. Sudjelovanje u programskim sadržajima je BESPLATNO.

Edukacija je počela danas u 10 sati, a trajala je ukupno dva sata i to sa sljedećim dnevnim redom:

10:00 – 11:00 sati
Gosti sudionici i edukatori: predstavljanje rada i uloge Ureda za udruge te uloge u Europskom socijalnom fondu, kao i programa Europa za građane 2014 – 2020 namijenjenim upravo udrugama i usmjerenim na jačanje suradnje sa lokalnim vlastima i lokalnom sredinom, te orijentiranim na krajnjeg korisnika- građanina ; predstavnici Ureda za udruge Željka Markulin i Iva Žic. Poseban naglasak na sufinanciranje projekata od strane Ureda za udruge, modele i načine unapređenja rada udruga, povezivanje i aktivno uključivanje udruga u projekte i suradnju sa civilnim društvom općenito, lokalnim i nacionalnim institucijama, te bolju informiranost i korištenje institucionalne podrške u radu civilnih udruga

11:00 – 11:15 sati
Gost sudionik: primjer dobre prakse – Udruga udomitelja i obiteljskih domova Nada Ivanec, predsjednica Mladenka Ravenski. Udruga Nada je uspješna udruga koja u svom redovnom djelovanju veliki dio sredstava za rad financira iz Eu fondova, te sa svojim projektima predstavlja primjer dobre prakse na razini cijele države. Polaznici će iz prve ruke, od predsjednice Mladenke Ravenski, dobiti informacije o radu i aktivnostima Udruge, projektima koje provode, te možda poslužiti i kao poticaj za druge udruge kako mogu unaprijediti djelovanje udruge i osigurati koristi za svoje članove.

11:15 – 11:30 sati
Pauza

11:30 – 12:00 sati
Projektni ured Grada Ivanca za EU fondove -prezentacija Plan javnih poziva za udruge u 2019. godini
prezentacija Projektna logika i projektni management – put od dobre ideje do dobrog projekta , a voditelji EU fondova su Ana Jagetić i Ivana Plahtarić.

Predstavnici udruga te svi ostali zainteresirani upoznali su se s mnogobrojnim javnim pozivima koji su im dostupni iz raznih izvora – ministarstava i ostalih tijela državne uprave. Te su dobili savjete i preporuke kako napisati dobar projekt i osigurati si vanjske izvore financiranja svojih aktivnosti.

Tags

Povezani Članci

Close